Preţul gazelor furnizate clienţilor casnici se majorează din 10 ianuarie

Ultima actualizare:

    Majorarea prețului gazelor va atrage scumpiri în cascadă la alte produse și servicii
Majorarea prețului gazelor va atrage scumpiri în cascadă la alte produse și servicii

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat luni că preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici vor creşte în medie cu 4,8 lei pe lună. Potrivit news.ro, este vorba de un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum.

”Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piaţă, pe baza cererii şi ofertei şi constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) şi, implicit, a preţurilor finale la consumatorii casnici”, a informat luni ANRE.

Ca urmare a analizei specialiștilor efectuată la presiunile furnizorilor, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul costurilor de achiziție a gazelor naturale, de 88,28 lei/MWh.”Modificarea valorii acestuia generează o creştere a preţurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale preţurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018. Impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum”, a precizat ANRE

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net