Primăria Capitalei scumpește de patru ori cazarea maidanezilor. Cât vor plăti proprietarii al căror câine a fugit și a fost capturat de hingheri

Ai pierdut câinele, l-au găsit hingherii și îl vrei înapoi? Vrei să faci un bine și să plătești îngrijirea în adăposturile Primăriei Capitalei a unui maidanez găsit umblând hai-hui pe străzi? Municipalitatea te rezolvă dar îți cere bani și Click! îți prezintă noile tarife pe care Municipalitatea vrea să le ceară. Propunerile sunt în dezbatere publică pe siteul pmb.ro, până pe 18 octombrie. 

Câini maidanezi
Îngrijirea unui câine maidanez se scumpește de la 5, 6 lei/zi la 21 lei/zi. Captură stirileprotv.ro

Primăria Capitalei deține trei adăposturi pentru cazarea câinilor. Aici sunt aduși câinii descoperiți pe domeniul public, indiferent dacă sunt de rasă sau nu. De aceste centre se ocupă Administrația pentru Supravegherea Animalelor, instituție care are în subordine și prinzătorii de câini de pe străzi, vestiții hingheri.  

Unde sunt adăposturile?  

Unul este în București, zona bulevardului Theodor Pallady iar adresa este strada Drumul Lunca Jariștei 47, sector 3. Al doilea, se află în județul Ilfov, în localitatea Bragadiru, strada Gospodăria Agrozootehnică iar ultimul se află în județul Giurgiu, comuna Mihăilești, strada Complexului 2 A.  

Reguli pentru a revendica un câine  

Potrivit noului proiect pus în dezbatere pe pmb.ro, proprietarii de animale care vor să îşi recupereze câinii capturaţi de pe domeniul public al Capitalei şi cazaţi în adăposturile ASPA vor trebui să plătească un tarif de 52 de lei, la care se vor adăuga 21 de lei/zi. Ce înseamnă acești bani?

Suma de 52 de lei reprezintă contravaloarea consultaţiilor medicale ocazionate cu intrarea şi ieşirea câinilor din adăpost. Predarea câinelui din adăpost se va realiza doar după încasarea tarifului de revendicare. Suma de 21 de lei/zi reprezintă costul cazării și hrănirii timp de o zi a paturpedului. La stabilirea perioadei de cazare nu se vor lua în calcul ziua intrării şi ziua ieşirii câinilor din adăposturi.  

„Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea recuperării câinilor pierduţi şi promovarea deţinerii responsabile a acestora” se arată în documentul postat pe siteul pmb.ro. 

În primele şapte zile lucrătoare de la data înregistrării în evidenţele ASPA, câinii pot fi revendicaţi de proprietari. După expirarea celor şapte zile, câinii pot fi adoptaţi de persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinătate. Proprietarul care revendică animalul are prioritate în faţa persoanei care intenţionează să adopte acelaşi câine, chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare. 

Dacă, după cele 7 zile lucrătoare, câinele din adăpostul public a fost deja adoptat, proprietarul are dreptul să-1 recupereze de la adoptator, dacă dovedeşte că a fost în imposibilitate de a depune cererea de revendicare în termenul iniţial. 

Cât te costă să adopți de la distanță un maidanez

Iubitorii de câini pesoane fizice sau juridice care vor adopte la distanţă, maidanezii prinși pe străzi și să-I lase în îngrijire într-unul dintre cele trei centre ale ASPA vor trebui să achite de patru ori mai mulți bani decât până acum. Taxa percepută de autoritățile Capitalei pentru cazarea și hrănirea câinilor comunitari va crește de la 6,5 lei/zi la 21 de lei/zi dacă propunerea aflată în dezbatere publică va fi acceptată.

Motivul scumpirii de aproape patru ori a taxei? „Creșterea costurilor cu hrana, utilităţile, diverse materiale, dar şi ca urmare a creşterii salariului minim brut pe economie din ultimii şase ani”, se arată în motivarea propunerii făcute de specialiștii ASPA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net