Primăria Capitalei se spală pe mâini în scandalul Cathedral Plaza

Ultima actualizare:

    Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, așteaptă un aviz de la Cultură, deși are la mână o decizie irevocabilă a instanței
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, așteaptă un aviz de la Cultură, deși are la mână o decizie irevocabilă a instanței

Primăria municipiului București nu va lua nici o măsură în ceea ce privește desființarea sau demolarea clădiri de birouri Cathedral Plaza, construcție edificată cu încălcarea legislației în vigoare, conform instanțelor de judecată. Într-un comunicat de presă remis azi, reprezentanții Municipalității au transmis că nu au competențe legale pentru demararea procedurilor de demolare.

„Municipiul București nu are competențe în ceea ce privește demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza. Atribuțiile privind avizarea desființării imobilului revin exclusiv Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului Cathedral Plaza”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei, nesemnat și neasumat de primarul Gabriela Firea. Edilii Capitalei menționează că Municipalitatea s-a adresat Ministerului Culturii și Identității Naționale în vederea eliberării unui aviz de desființare a imobilului. Cu toate acestea, răspunsul oferit de reprezentanții Minsterului Culturii arată că acest aviz nu va veni prea curând, având în vedere că proprietarul clădirii, MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L, a deschis alte procese în instanță.

„Precizăm că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în cazul nostru Catedrala Sf. Iosif. De asemenea, este de menționat că pe rolul instanțelor de judecată mai există și alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată”, spun edilii Capitalei. Conform acestora, beneficiarul construcției a solicitat în instanță obligarea primărie de a emite acte administrative de intrare în legalitate.

Poziția oficială a Primărie Capitalei vine în contradicție cu o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului Dâmbovița (2520/28.06.2012), care a obligat Municipalitatea să „emită decizia privind desființarea construcției realizate fără autorizație de construire legală” și să ia „toate mpsurile administrative de aducere a terenului la situația anterioară”. Mai mult, Municipalitatea a încercat din răsputeri să nu se conformeze deciziei definitive a instanței, contestând-o de trei ori. Însă, Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv, în 27 mai 2014, contestația în anulare a Municipalității împotriva deciziei Tribunalului Dâmbovița.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
Inger pazitor jpg
mohamed al fayed gettyimages jpg
actibild copii shutterstock1 jpg
lillie langtry captura video jpg
avion delta airlines jpg
soarece pexels jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net