Primarii din București "au spart" sume colosale pentru spațiile verzi

Banii cheltuiți în 8 ani pe amenajarea spațiilor verzi din București
Banii cheltuiți în 8 ani pe amenajarea spațiilor verzi din București

Banii publici, mai precis cei ai locuitorilor din cele șase sectoare ale Bucureștiului, sunt la cheremul consiliilor locale și ale primarilor, asta este deja un lucru bine știut. Deși se plâng că bugetul este insuficient pentru lucruri care ar putea fi considerate urgente sau necesare, alte priorități au luat fața acestora: florile.

Pentru că fiecare sector se luptă să fie rupt din soare, spațiile verzi ocupă un loc important în planul de acțiune al edililor, chiar unul prioritar, dacă am fi să ne luăm după achizițiile de sute de mii de lei din fiecare an.

"Finanțarea lucrărilor de amenajarea spațiilor verzi de pe domeniul public s-a realizat din fondurile bugetelor locale ale Sectoarelor și respectiv ale Municipiului București. În perioada 2007-2014, plățile efectuate la nivelul Municipiului București pentru întreținera și amenajarea parcurilor, spațiilor verzi și locurilor de joacp au totalizat 2.714.097 mii lei, se arată într-o înștiințare a Curții de Conturi", dezvăluită de jurnalistul Răzvan Zamfir.


    Banii cheltuiți în 8 ani pe amenajarea spațiilor verzi din BucureștiFoto: Facebook
Banii cheltuiți în 8 ani pe amenajarea spațiilor verzi din BucureștiFoto: Facebook

Așadar, campion la spart bani publici pe amenajarea spațiilor verzi este Sectorul 3, care în decurs de 8 ani a cheltuit 914.620 de lei. Cel mai prolific an pentru primăriile bucureștene a fost 2011, cu 476.860 de lei, urmat îndeaproape de 2014 cu 450.621 de lei. Astfel, la o primă vedere, se observă că edilii au cheltuit 2.714.097 de lei (aproximativ 27 de miliarde de lei vechi) pentru a înfrumuseța Capitala.

În lumina alegerilor locale din 2016, ce au loc în 5 iunie, cât se va cheltui în acest an pentru ca fiecare sector să strălucească?!

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg