Programul "Prima ma┼čin─â", fratele "Primei Case". Cum ├«┼úi vei putea lua autoturism, ├«n rate, cu garan┼úii de la stat

12 august 2014
image
Executivul inten┼úioneaz─â s─â ofere posibilitatea tinerilor s─â-┼či permit─â o ma┼čin─â produs─â ├«n Rom├ónia, inclusiv modelul B-MAX de la Ford (foto: Sever Gheorghe)

Guvernan┼úii preg─âtesc o m─âsur─â populist─â ├«n preajma alegerilor preziden┼úiale. Programul ÔÇ×Prima ma┼čin─âÔÇŁ, copiat dup─â ÔÇ×Prima cas─âÔÇŁ, are ca scop sus┼úinerea tinerilor ├«n achizi┼úionarea unui autoturism, dar ┼či revitalizarea industriei auto. Care sunt condi┼úiile ├«n care ├«┼úi po┼úi lua ma┼čin─â, ├«n rate, cu garan┼úii de la stat.

Reprezentan┼úii Ministerului Economiei sunt ├«n negocieri cu produc─âtorii de autoturisme din Rom├ónia pentru stabilirea condi┼úiilor ├«n care tinerii rom├óni ├«┼či vor putea cump─âra ma┼čini cu credite garantate de stat. Conform jurnali┼čtilor de la Ziarul Financiar, cele dou─â p─âr┼úi s-ar fi ├«n┼úeles deja referitor la perioada de creditare (p├ón─â la ┼čapte ani) ┼či la plata avansului pe care va trebui s─â-l pl─âteasc─â cei interesa┼úi (├«ntre 5 ┼či 7%). Tinerii care au p├ón─â ├«n 35 de ani ├«┼či vor putea cump─âra ma┼čini noi prin programul ÔÇ×Prima ma┼čin─âÔÇŁ ├«n limita a 62.000 de lei cu TVA (circa 13.700 de euro cu TVA) , bani pe care ├«i pot ├«mprumuta de la institu┼úiile bancare din Rom├ónia.

Suma nu este definitivat─â ├«nc─â, dar e de a┼čteptat ca aceasta s─â fie apropiat─â de aceast─â valoare pentru a putea acoperi achizi┼úia oric─ârui model auto fabricat ├«n Rom├ónia. Dac─â orice model Dacia se pate cump─âra cu aceast─â sum─â, miza este includerea ├«n acest program a modelului Ford B-MAX, cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, produs de compania american─â la Craiova ┼či v├óndut cu 12.700 de euro (f─âr─â prima de casare).

De┼či este un program destinat tinerilor, reprezentan┼úii ministerului ┼či cei ai companiilor produc─âtoare de ma┼čini negociaz─â inclusiv includerea ├«n program a persoanelor care au p├ón─â la 50 de ani. Principalul motiv al juc─âtorilor de pe pia┼úa auto este acela c─â procentul tinerilor care ├«┼či cump─âr─â ma┼čini noi este extrem de mic, din cauza veniturilor reduse pe care le ├«nregistreaz─â.

fuego iubita2 png
cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg