Programul ”Rabla”. Mașina trebuie să aibă ITP valabil

simeon stalpnicul png

Programul ”Rabla” se va derula și în acest an, dar autoritățile au făcut niște modificări importante. Printre altele, maşina care este dusă la casare trebuie să fie mai veche de 12 ani și să aibă ITP valabil.

Ministerul Dezvoltării a supus dezbaterii publice un proiect de ordin prin care aduce o serie de modificări programului „Rabla”, printre care şi obligativitatea ca maşina mai veche de 12 ani care este dusă la casare să aibă ITP valabil, scrie adevarul.ro.

Una dintre cele mai importante modificări constau în introducerea condiţiei de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare, pentru persoane juridice, respectiv la momentul înscrierii la producătorul validat, pentru persoane fizice.  

“Condiţia de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare, pentru persoane juridice, respectiv la momentul înscrierii la producătorul validat, pentru persoane fizice a fost introdusă întrucât, înnoirea parcului auto se referă la autoturismele care circulă pe drumurile publice. Având în vedere scopul şi obiectivele programului s-a considerat necesară introducerea în cadrul definiţiei autovehiculului uzat inspecţia tehnică periodică valabilă la momentul înscrierii la producătorul validat. Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidenţia faptul că autovehiculul uzat casat în cadrul programului a circulat pe drumurile publice”, îşi motivează ministerul decizia de a modifica programul Rabla.  

Totodată, Ministrul Transporturilor a emis vineri (24 februarie) un proiect de ordin prin care schimbă termenele de valabilitate a Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) a autovehiculelor, propunând un sistem de sancţiuni pentru inspectorii care “trec cu vederea” anumite defecţiuni.   Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, supus vineri dezbaterii publice, prevede obligativitatea efectuării ITP mai des decât în present pentru maşinile cu o vechime mai mare de 12 ani, scrie adevarul.ro.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Survivor Romania webp
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia