Proprietarii magazinelor de la metrou protestează și ei la Piața Unirii

Ultima actualizare:

    Sindicaliștii au blocat liniile de tren
Sindicaliștii au blocat liniile de tren

Se cam îngroașă gluma! Proprietarii spațiilor comerciale de la metrou care urmează să fie desființate protestează în semn de solidaritate cu sindicaliștii din subteran. Asta, deși autoritățile au spus că acțiunea este ilegală și va fi pedepsită conform legii.

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Piața Unirii, transmite Digi24.  Este vorba despre comercianții de la metrou care spun că este cea de-a doua încercare de desființare a acestor spații, după cea din 2018. Atunci, ei au contestat în instanță decizia, în prezent fiind în derulare un proces cu conducerea Metrorex.Între timp, în subteran continuă protestul la care participă încă de la primele ore ale dimineții sute de sindicaliști. Nici până la această oră nu a fost pus în circulație vreun tren de metrou.

Circulația metroului în Capitală a fost blocată încă de vineri dimineață, în urma unui protest spontan al reprezentanților sindicatului Liber din Metrou. Aceștia au coborât în tunel și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri. Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”. În tot acest timp, traficul este paralizat, bucureștenii încercând să găsească o soluție pentru a ajunge la serviciu sau cu copiii la școli și grădinițe.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului. Pe pagina de Facebook a instituției zeci de cititorii se întrec în a le bate obrazul sindicaliștilor, facându-i ”inconștienți” . ”Să vă fie rușine. Doar interesele voastre primează”, scrie un călător. Conducerea Metrorex a anunțat joi, cu o zi înainte de protest, că a notificat firma care administrează spațiile comerciale să elibereze și să predea, în regim de urgență, către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până vineri, 2 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net