Proprietarul maimuţei prinse în București riscă să facă închisoare! Poliția a mai găsit alte trei exemplare la el acasă

image
Maimuța ar fi fost evadată de patru zileFoto: PRO TV

Poliţişti, jandarmi, poliţia animalelor, garda de mediu, şi pompierii au avut bătăi de cap din cauza unei maimuțe, miercuri (11 septembrie). Animalul sălbatic s-a plimbat ziua în amiaza mare, în sectorul 5 al Capitalei și a fost prins abia după câteva ore.

Operațiunea „Maimuța” s-a desfășurat sub ochii mai multor spectatori curioși din Sectorul 5. Polițiștii, jandarmii, pompierii, garda de mediu și poliția animalelor au încercat toată ziua să prindă babuinul, care fugea imediat ce simțea vreun pericol. L-au ademenit cu banane, însă maimulța le fura bananele și se făcea nevăzută. Animalul a fost prins abia seara, însă martorii spun că ea ar fi fost liberă de cel puțin patru zile, relatează stirileprotv.ro. Operațiunea a fost grea, mai ales că maimuța poate fi periculoasă. Mușcătura poate fi foarte dureroasă și poate transmite boli.

Maimuta a fost prinsă în cele din urmă, după ce a fost împuşcată cu ser tranchilizant. Va fi supusă unui control medical amănunţit, mai apoi va intra în carantină, urmând că garda de mediu împreună cu asociaţia Visul Luanei să decidă în ce grădina zoologică va ajunge.

Este ilegală deținerea maimuțelor pe post de animale de companie

„Este vorba de o maimuţă din specia macac japonez, în România deţinerea lui este illegal în priprietate private, se poate ţine doar la grădini zoologice sau în parcuir naţionale”, a explicat directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Kopacz Andras. Se pare că proprietarul maimuței mai are astfel de trei exemplare în casă.

„Cu toţii am fost puşi în această situaţie din cauza inconştientei unei persoane. Nu are niciun fel de microcip. Ar fi putut fi un indiciu. Fiind vorba de o infracţiune, vorbim de inchisoare de la 1 la 3 ani sau amendă penală”, a declarat Tudor Ionescu, consilier la primăria Capitalei. În România sunt probabil câteva zeci maimuţe din rasele macac, şi capucin. Proprietarii nu le declara pentru că legea interzice ca animalele sălbatice să fie ţinute pe post de animale de companie.

Citește și

Alertă în București! Un babuin evadat se plimbă nestingherit pe străzile din sectorul 5

Adelina Pestriţu: «Am vrut să-mi cumpăr o maimuţă»

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado îl interpretează pe Iisus, în filmul „Fiul lui Dumnezeu” (2014), regizat de Christophor Spencer  Producția poate fi urmărită anul acesta la PRO TV jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
zodiac 600x400 jpeg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
Mădălina Ghenea 35 (3) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado îl interpretează pe Iisus, în filmul „Fiul lui Dumnezeu” (2014), regizat de Christophor Spencer  Producția poate fi urmărită anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg