Radu Mazăre trimite poze din Madagascar. A dezvăluit motivul pentru care a plecat din țară

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre a trimis o fotografie din Madagascar jurnaliștilor de la EuronewsFoto: Euronews
Radu Mazăre a trimis o fotografie din Madagascar jurnaliștilor de la EuronewsFoto: Euronews

Condamnat la șase ani și jumătate de închisoare cu executare, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fugit din țară tocmai în Madagascar. Cu toate că se afla sub control judiciar, după ce a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese, Mazăre a obținut azil politic pentru un an în țara insulară de care s-a îndrăgostit în 2011.

Fostul edil a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din România. Acesta a acceptat să comunice prin WhatsApp cu jurnaliștii de la Euronews, cărora le-a și trimis o fotografie în care zâmbește cu gura până la urechi, înconjurat de localnici.

„Statul meu în acest moment este cel de persoană care cere azil în această ţară, deoarece nu am şansa unui proces corect în România. În România, justiția este controlată de SRI”, a spus Mazăre.

Reacția lui Radu Mazăre când a aflat că a fost condamnat

 “Astăzi (16 mai, n.r.) am fost condamnat de Tribunalul Constanța la un total de 6,6 ani de puşcărie cu executare pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu. Sunt uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă dată de judecător. Nu reuşesc să înţeleg, la prima acuzaţie, cum este posibil ca pentru aceeaşi presupusă infracţiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel Bucureşti (sentinţa numărul S.P.148/FI/10.07.2017) şi să fiu condamnat la 4,6 ani de puşcărie de Tribunalul Constanţa (S.P.253/16.05.2018)?  Repet, aceeaşi acuzaţie, acelaşi teren, însă în două dosare diferite, o instanţă mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucureşti şi alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanţa”, a afirmat Radu Mazăre.

Radu Mazăre mai are o condamnare

În luna iulie a anului trecut, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. În acest dosar au fost judecaţi foşti angajaţi din Primărie sau foşti consilieri locali. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliţia Constanţa, în cadrul controlului judiciar, dar a transmis că a plecat în Madagascar.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net