Rafila, deasupra lui Arafat! Cine ia deciziile acum în privința Unităților de Primiri Urgențe

Cu numai o lună înainte ca Departamentul de Situații de Urgență (DSU), unde tronează tot de atâta timp Raed Arafat, să împlinească 10 anișori, ministrul Sănătății anulează un ordin prin care, practic, lasă departamentul fără obiectul muncii.

rafila Mediafax  jpg

Meciul dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și șeful DSU, Raed Arafat, pe tema coordonării UPU, pare că a ajuns la final. Mai întâi a mutat Arafat, care a încercat printr-o scamatorie, un proiect de Hotărâre de Guvern referitor la  strategia DSU în situații de urgență pentru 2024-2030,  să scoată Ministerul Sănătății din procesul de avizare.

”Dânșii spun că unitățile de primiri urgențe și serviciile de ambulanță, care sunt parte a spitalelor, integrate în sistem și finanțate integral de Ministerul Sănătății, ar trebui preluate integral de către un departament din alt minister”, a declarat ministrul Alexandru Rafila la Antena 3. 

”Nu m-a consultat în nici un fel, nici pe mine, nici pe colegii mei. Nu vom aviza proiectul Departamentului pentru Situații de Urgență decât dacă se ține cont de observațiile noastre”, a mai spus acesta.

Ieri, însă, acesta a mutat decisiv și printr-un ordin de ministru a abrogat o decizie mai veche, tot un ordin de ministru, prin care fusese înființată Comisia de specialitate medicină de urgență și dezastre, înființată la inițiativa lui Arafat, ceea ce practic a lăsat fără obiectul muncii Comisia Interministerială pentru Suport Tehnic (CIMST), instrumentul prin care Raed Arafat controla Unitățile de Primiri Urgențe. De menționat și faptul că CIMST nu se mai întrunise din 12 aprilie 2022!

Mai pe înțelesul tuturor, Alexandru Rafila a descoperit, abia ieri, că sintagma „medicină de dezastre” nu se regăsește în nici un nomenclator. Așa încât a decis să desființeze comisia de medicină de urgență și dezastre, dar a dispus, prin același ordin, înființarea unei comisii de medicină de urgență. Cu alte cuvinte, a trecut UPU din coordonarea lui Arafat, via DSU, la Ministerul Sănătății.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net