Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 3,5. Prefectul va convoca şedinţă pentru ridicarea restricţiilor

Ultima actualizare:

    Rata de infectare a scăzut în Capitală, iar resstricțiile de weekend ar putea fi ridicateSursă foto: Inquam Photos
Rata de infectare a scăzut în Capitală, iar resstricțiile de weekend ar putea fi ridicateSursă foto: Inquam Photos

Rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 și a ajuns luni la 3,46 la mia de locuitori, conform datelor anunțate de către Direcția de Sănătate Publică. Prefectura Capitalei va convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și vor fi ridicate restricțiile de la finalul săptămânii, când circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00, potrivit prefectului Alin Stoica.

Conform Direcției de Sănătate Publică, luni, la ora 10.00, în Capitală rata de incidență cumulată calculată la 14 zile era 3,46 la mia de locuitori. În acest context, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a fi decisă ridicarea restricțiilor.

Vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică - circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00. Carantina de noapte se va aplica de la ora 22.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

Cinematografele și restaurantele rămân închise

Mai mult decât atât, ar urma să fie deschise și sălile de sport. Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, deoarece este nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie, a precizat Alin Stoica, potrivit News.ro.

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg