Reacția autorităților, despre motivele grevei de la metrou: „Totul pentru cașcaval”

Ultima actualizare:

    Facebook / Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou
Facebook / Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou

Circulația metroului a fost blocată vineri dimineața din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor. Ce-i nemulțumește, ce vor? Totul a pornit de la decizia conducerii Metrorex de a se elibera spațiile comerciale din subteran, administrate de firma sindicatului. „Totul pentru cașcaval. Halucinant!”, a scris pe Facebook primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Haos în această dimineață în Capitală, din cauza grevei spontane de la metrou. Circa 600 de angajați s-au așezat pe șine la stația Unirii și au scandat „Demisia”, refuzând, de altfel, orice dialog cu autoritățile. Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale, administrate de firma sindicatului. Mii de bucureșteni care trebuiau să ajungă la serviciu au fost nevoiți să caute alte mijloace de deplasare, iar circulația de suprafață în tot orașul a fost pur și simplu paralizată. „Mi se pare o mare bătaie de joc ce se întâmplă, nu e normal, ar fi trebuit să anunțe înainte, am întârziat la serviciu”, spune o femeie la Digi24.

Ministrul Transporturilor: „Sunt interese mafiote. Este o palmă dată întregii Românii”


    Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Protestul de la metrou este ilegal și dă peste cap viața unui oraș întreg, a reclamat pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie. Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018. O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a promis ministrul.

Primarul sectorului 2: „Totul pentru cașcaval”

„Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant”, a scris Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, vineri dimineața.

Premierul Florin Cîțu: „Acțiunea este ilegală”

Și premierul Florin Cîțu a reacționat public, reclamând greva spontană pe care o cataloghează ca fiind ilegală: „Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri”.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net