Reac╚Ťia autorit─â╚Ťilor, despre motivele grevei de la metrou: ÔÇ×Totul pentru ca╚ÖcavalÔÇŁ

26 martie 2021
image
Facebook / Unitatea ÔÇô Sindicatul Liber din Metrou

Circula╚Ťia metroului a fost blocat─â vineri diminea╚Ťa din cauza unui protest spontan al sindicali╚Ötilor. Ce-i nemul╚Ťume╚Öte, ce vor? Totul a pornit de la decizia conducerii Metrorex de a se elibera spa╚Ťiile comerciale din subteran, administrate de firma sindicatului. ÔÇ×Totul pentru ca╚Öcaval. Halucinant!ÔÇŁ, a scris pe Facebook primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Haos ├«n aceast─â diminea╚Ť─â ├«n Capital─â, din cauza grevei spontane de la metrou. Circa 600 de angaja╚Ťi s-au a╚Öezat pe ╚Öine la sta╚Ťia Unirii ╚Öi au scandat ÔÇ×DemisiaÔÇŁ, refuz├ónd, de altfel, orice dialog cu autorit─â╚Ťile. Protestul are loc la o zi dup─â ce conducerea Metrorex a dat ca termen limit─â data de 2 aprilie pentru eliberarea spa╚Ťiilor comerciale, administrate de firma sindicatului. Mii de bucure╚Öteni care trebuiau s─â ajung─â la serviciu au fost nevoi╚Ťi s─â caute alte mijloace de deplasare, iar circula╚Ťia de suprafa╚Ť─â ├«n tot ora╚Öul a fost pur ╚Öi simplu paralizat─â. ÔÇ×Mi se pare o mare b─âtaie de joc ce se ├«nt├ómpl─â, nu e normal, ar fi trebuit s─â anun╚Ťe ├«nainte, am ├«nt├órziat la serviciuÔÇŁ, spune o femeie la Digi24.

Ministrul Transporturilor: ÔÇ×Sunt interese mafiote. Este o palm─â dat─â ├«ntregii Rom├óniiÔÇŁ

image
Ministrul Transporturilor, C─ât─âlin Drul─â

Protestul de la metrou este ilegal ╚Öi d─â peste cap via╚Ťa unui ora╚Ö ├«ntreg, a reclamat pe Facebook ministrul Transporturilor, C─ât─âlin Drul─â. ÔÇ×C├ónd interese mafiote sunt amenin╚Ťate, o m├ón─â de oameni se agit─â pentru p─âstrarea unor privilegii ╚Öi sinecuri. Faptul c─â sindicatul USLM blocheaz─â metroul bucure╚Ötean este o palm─â dat─â ├«ntregii Rom├ónii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de to╚Ťi contribuabilii care sus╚Ťin prin subven╚Ťie de la bugetul na╚Ťional activitatea ╚Öi, evident, salariile de la companie. Oamenii one╚Öti care lucreaz─â la metrou au venit ├«n aceast─â diminea╚Ť─â s─â munceasc─â ├«n folosul c─âl─âtorilor. Pentru ei am toat─â aprecierea. Nu v─â l─âsa╚Ťi am─âgi╚Ťi: miza ocup─ârii ilegale a unor ╚Öine de metrou nu o reprezint─â binele angaja╚Ťilor. Nu, miza o reprezint─â afacerile oneroase cu ├«nchirierea de spa╚Ťii comerciale. E dincolo de orice b─ânuial─â av├ónd ├«n vedere notificarea trimis─â ieri pentru evacuarea spa╚Ťiilor ocupate ilegal dup─â expirarea contractului dintre Metrorex ╚Öi firma sindicatului USLM ├«n 2018. O firm─â, un sindicat vor neap─ârat s─â c─âpu╚Öeze Metrorex ├«n lini╚Öte, ├«n continuare. Cu legea de partea noastr─â nu vom da ├«napoiÔÇŁ, a promis ministrul.

Primarul sectorului 2: ÔÇ×Totul pentru ca╚ÖcavalÔÇŁ

ÔÇ×Un ora╚Ö ├«ntreg sufer─â acum ├«n trafic fiindc─â ╚Öefii de sindicat nu mai pot face ╚Öi ei un ban necinstit de pe urma spa╚Ťiilor Metrorex. Pentru ei nici nu conteaz─â siguran╚Ťa c─âl─âtorilor. Sau legea. Sau angaja╚Ťii pe care ├«i reprezint─â. Totul pentru ca╚Öcaval. HalucinantÔÇŁ, a scris Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, vineri diminea╚Ťa.

Premierul Florin C├«╚Ťu: ÔÇ×Ac╚Ťiunea este ilegal─âÔÇŁ

╚śi premierul Florin C├«╚Ťu a reac╚Ťionat public, reclam├ónd greva spontan─â pe care o catalogheaz─â ca fiind ilegal─â: ÔÇ×Un fost deputat PSD, care vede c─â ├«i dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este ac╚Ťiunea ilegal─â care a blocat metroul ├«n aceast─â diminea╚Ť─â. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru ╚Öi trebuie s─â ia m─âsuri. Bucure╚Ötenii nu trebuie s─â sufere pentru c─â un fost deputat pesedist ├«╚Öi pierde sinecuriÔÇŁ.  

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub marioara man gheorghe png
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg