Reac╚Ťia premierului C├«╚Ťu, dup─â explozia de la Petromidia: "I-am cerut ┼čefului DSU s─â analizeze dac─â se impune evacuarea persoanelor din zon─â"

image
C├«┼úu a anun┼úat c─â i-a solicitat ┼čefului DSU Raed Arafat s─â analize dac─â se va impune ┼či luare unor m─âsuri suplimentare de siguran┼ú─âSurs─â foto: Profimedia

Premierul Florin C├«┼úu a anun┼úat c─â i-a solicitat ┼čefului DSU Raed Arafat s─â analize, ├«mpreun─â cu speciali┼čtii, dac─â se va impune ┼či luare unor m─âsuri suplimentare de siguran┼ú─â, inclusiv evacuarea unor persoane din zona unde a avut loc explozia ┼či incendiul la Rafin─âria Petromidia. La momentul actual, ╚Öase persoane au fost r─ânite ╚Öi o alta este dat─â disp─ârut─â, ├«n urma exploziei.

ÔÇ×Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-N─âvodari, imediat dup─â producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat ┼či ┼čefului IGSU, Dan Iamandi, s─â mearg─â la fa┼úa locului ┼či s─â coordoneze personal interven┼úia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. ├Än aceea┼či m─âsur─â, s─â se asigure c─â sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situa┼úia s─â fie sub control ┼či s─â fie evitate producerea altor victime. 

De asemenea, i-am cerut ┼čefului DSU s─â analizeze, ├«mpreun─â cu ceilal┼úi speciali┼čti, dac─â se impune luarea altor m─âsuri de siguran┼ú─â, inclusiv evacuarea unor persoane din zon─â.

 ├Än acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din C─âl─âra┼či, Ialomi┼úa, Tulcea ┼či Br─âila. Acestor for┼úe li se adaug─â  o autospecial─â pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 ma┼čini de interven┼úie SMURD ┼či 5 ambulan┼úe de la serviciul de Ambulan┼ú─â Constan┼úaÔÇŁ, a scris Florin C├«┼úu, vineri pe Facebook. Incendiul violent a izbucnit vineri, 2 iulie, la o instala┼úie de transport petrolier a Rafin─âriei Petromidia, focul ┼či fumul puternic put├ónd fi v─âzute de la mare distan┼ú─â. Norul de fum poate fi v─âzut de la mare distan┼ú─â. Prefectul jude┼úului Constan┼úa, Silviu Co┼ča, a declarat pentru News.ro, c─â a fost activat Planul Ro┼ču de Interven┼úie, ├«n afara celor dou─â persoane r─ânite, ├«n timp ce ceilal┼úi muncitori din sec┼úie s-ar fi evacuat. For┼úe suplimentare din alte jude┼úe au fost trimise la Petromidia. 

FotoJet (3) jpg
stefan banica paparazzi8 jpg
foto2 parintii romanca egipt png
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
grup de prieteni
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
image
image
image
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
copil apa jpg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg