Reacții la moartea Reginei Ana. Ce spune Iohannis

Ultima actualizare:

    Regina Ana, alături de Principesa Margareta în cea mai recentă fotografie
Regina Ana, alături de Principesa Margareta în cea mai recentă fotografie

Vestea că Regina Ana a trecut în neființă i-a îndurerat pe mulți. Primul dintre oamenii politici care a reacționat și care a transmis un mesaj legat de acest eveniment dureros a fost președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Klaus Iohannis: „Va rămâne pentru totdeauna unul dintre cele mai importate simboluri de înțelepciune”

Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus

"Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne pentru totdeauna în memoria şi în sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală. De-a lungul vieții sale, Ana a României a fost expresia celor mai distinse valori de decenţă, devotament şi dragoste faţă de Țara al cărei nume l-a purtat. Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea şi solidaritatea mea Majestății Sale Regelui Mihai și întregii Familii Regale."

Alin Ciupală:«Regina Ana a avut un rol important în susţinerea eforturilor emigraţiei româneşti de a se opune comunizării»

Istoricul Alin Ciupală a declarat pentru agenţia de presă News.ro că Regina Ana a reuşit să treacă peste obstacole de ordin politic şi religios, într-o epocă foarte dură, dedicându-se unui ideal, şi că a avut un rol foarte important în susţinerea, alături de Regele Mihai I, a eforturilor emigraţiei româneşti de a se opune atât cât se putea comunizării României după modelul sovietic.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici

”Cred că ar trebui să ne-o aducem aminte ca fiind un om care a reuşit într-o epocă extrem de tristă şi de dură să treacă peste obstacole de ordin politic, religios şi să se dedice unui om, unei familii, unui ideal. Regina Ana, până la urmă, cred că asta a fost, un om care a ştiut să se pună pe ea şi familia ei mai presus de lucrurile urâte care veneau din toate părţile în acei ani extrem de trişti de după 1947-1948”, a spus Alin Ciupală.

Istoricul a mai precizat că Regina Ana a avut un rol foarte important în susţinerea, alături de Regele Mihai, a eforturilor emigraţiei româneşti de a se opune comunizării României după modelul sovietic.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, despre regina Ana: «A avut un comportament de regină, deşi nu a domnit»

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a spus despre regina Ana, care a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 92 de ani, că a avut un comportament de regină, deşi nu a domnit, i-a fost alături Regelui Mihai I aproape întreaga viaţă şi, astfel, ”s-a implicat în istoria României, făcând parte activă din dinastie”.

”Cred că este una dintre pierderile interesante şi importante ale noastre, pentru că, deşi nu a domnit niciodată, a fost alături de rege aproape toată viaţa lui şi, prin acest fapt, s-a implicat în istoria noastră naţională, făcând parte activă din dinastie”, a spus academicianul.

Mircea Ionescu Quintus: «Dumnezeu să o odihnească, noi nu uităm că a fost o parteneră demnă şi apropiată a Regelui Mihai»

Quintus, a declarat, luni, pentru News.ro, că a aflat cu tristeţe de trecerea în nefiinţă a Reginei Ana a României, el arătând că aceasta a fost o parteneră demnă şi apropiată a Regelui Mihai şi o adevărată regină.

Preşedintele de onoare al PNL a mărturisit că a aflat cu tristeţe vestea morţii Reginei Ana a României.

Istoricul Alin Ciupală (foto stânga)
Istoricul Alin Ciupală (foto stânga)

”Dumnezeu să o odihnească, noi nu uităm că a fost o parteneră demnă şi apropiată a Regelui Mihai”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

Quintus a mai spus câteva cuvinte despre Regina Ana: ”O femeie reţinută, o adevărată regină”.

El a transmis urări de sănătate celorlalţi membri ai familiei regale.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net