Recensământul 2022 a început. Ce primesc românii care completează online chestionarul

Recensământul populației 2022 a început luni, 14 martie, și este pentru prima oară când numărarea va fi 100% informatizată. O altă premieră pentru România este faptul că românii se vor putea autorecenza.

Judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş formează Ţinutul Secuiesc, cu o populaţie estimată la 750 000   800 000 de locuitori png

Recensământul populației este o cercetare statistică națională care măsoară o serie de indicatori statistici deosebit de importanți pentru fiecare stat, cum ar fi numărul populației sau dimensiunea fondului de locuințe. Acțiunea se desfășoară în toate țările Uniunii Europene, iar din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an.

Autorecenzarea pentru români

Românii vor putea pentru prima oară să se autorecenzeze. Completarea chestionarului durează între 10 și 20 de minute și se va putea face de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator.

image

Cum se completează chestionarul 

Persoanele care vor să completeze online întrebările, pot accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare. Acesta se accesează pe www.recensamantromania.ro, unde se completează un formular de preînregistrare pe baza CNP-ului. După completare, pe adresa de e-mail, se va primi chestionarul propriu-zis pentru autorecenzare. Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză. Autorităție au anunțat că asigură confidențialitatea datelor.

 "În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice", declară Silvia Pisică, coordonator Recensământ, INS.

Ce primesc românii care decid să se autorecenzeze

Cei care decid să compleze online formularul sunt răsplătiți cu o zi liberă.

"Cei care se înscriu în format online vor beneficia de o zi liberă, ceea ce înseamnă poate un stimul. Avantajele autorecenzării: completarea formularului în orice moment din perioada specificată. Datele sunt uşor de completat, nu este ceva foarte complicat. Vreau să subliniez că protecţia datelor este garantată 100%. Din momentul în care s-au validat datele, ele au fost criptate şi au fost trimise în baza de date, fiecare înregistrare nu se mai identifică prin codul numeric personal, ci printr-un identificator statistic care nu mai poate crea o legătură între persoană şi datele înregistrate", declară Tudorel Andrei, președinte INS.

Românii care refuză participarea pot fi amendați 

Persoanele care refuză să participe la recensământ pot primi sancțiuni. Amenzile date pleacă de la 5.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net