Regele Mihai a murit | Cum și-a luat adio Regele Mihai de la soția sa: «Rămas bun, suflet blând»

simeon stalpnicul png
Regele Mihai și Ana de Bourbon-Parma s-au căsătorit în AtenaFoto: Arhiva Familiei Regale

Ce poate fi mai devastator pentru doi oameni care s-au iubit timp de 68 de ani ca unul dintre ei să dispară de pe acest pământ? La 94 de ani, Regele Mihai a resimțit din plin pierderea soției sale, Regina Ana. În 13 august, ziua înmormântării acesteia, chiar dacă Mihai I nu a putut participa la funeraliile de la Curtea de Argeș, pe pagina oficială de Facebook a Majestății Sale a apărut un mesaj scurt, dar sfâșietor. Un an mai târziu, Majestatea sa Regele a murit și i s-a alăturat Reginei în ceruri.

"Rămas bun, suflet blând." Aceasta a fost propoziția de despărțire a fostului suveran al României față de dragostea vieții sale. Alături de acest mesaj sfâșietor a fost adăugată o fotografie veche, în care Mihai I o privește cu o iubire care se poate citi în ochi pe cea care în 1948 i-a devenit soție.

simeon stalpnicul png
Mihai I și Regina Ana, tineri și surâzătoriFoto: Facebook

Povestea dintre Regina Ana și Mihai I al României a început în noiembrie 1947, când Regele a mers la Londra pentru a asista la nunta Elisabetei a II-a a Marii Britanii. Prima întâlnire dintre viitorii soți a fost amuzantă: "Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant", a rememorat acum ceva vreme Regina Ana. Dupa doar o saptamană, Regele i-a cerut mana. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

De atunci, au trecut prin bune și rele. Au devenit părinții a cinci fete, dar au trebuit să trăiască cinci decenii în exil, iar la 92 de ani, în 1 august 2016, Regina Ana a murit într-un spital din Elveția.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
Shaun Pinner FOTO Profimedia jpg
Razvan Oana dulciuri vegane (4) jpg
image
image
image
image
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg