Reguli noi la Vama Veche şi 2 Mai. Iei amendă dacă dai muzica tare


    Turiștii din Vama Veche vor asculta muzică mai încet în stațiune, începând din această vară
Turiștii din Vama Veche vor asculta muzică mai încet în stațiune, începând din această vară

Fără vânzători ambulanţi printre şezlonguri şi fără muzică dată la maximum! Asta au hotărât consilierii din Limanu pentru acest sezon estival, fiind vizate în special în staţiunile Vama Veche şi 2 Mai.

Consiliul Local al comunei Limanu a aprobat un regulament privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţa în localitate, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activităţile desfăşurate de agenţii economici, dar şi procedurile pentru desfăşurarea activităţilor cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

"Până la iniţierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condiţiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament explică foarte clar care sunt obligaţiile celor care doresc să primească autorizaţii din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival, când funcţionează cele mai multe activităţi economice, să existe un reper după care să ne putem ghida, atât noi, ca şi autorităţi locale, cat şi agenţii economici", a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, conform Mediafax

Ca reglementări, cu excepţia zonelor dedicate distracţiei, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege. "Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale", se arată în regulament. Amplificatoarele audio - boxele - amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar situaţia barurilor de pe plajă, amplificatoarele audio vor fi orientate către mare. Barurile de pe plajă au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.

Agenţii economici care nu respectă noile reguli riscă amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, suspendarea sau anulare autorizaţie de funcţionare.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
cosmin selesiB jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
Icoana Basilica ro webp
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg