Respect! Imagini emo╚Ťionante cu pompierii eroi, dup─â lupta cu incendiul de la Petromidia

3 iulie 2021
image
Pompierii au intervenit ├«n 8 minute de la primirea apeluluifotografii: ISU Constan╚Ťa

Epuiza╚Ťi, ├«ntin╚Öi pe asfalt, turn├óndu-╚Öi ap─â ├«n cap sau pe fa╚Ť─â, unii dintre ei av├ónd puterea s─â z├ómbeasc─â, al╚Ťii, din contr─â, neput├ónd ie╚Öi din starea de concentrare ╚Öi adrenalin─â. Pompierii care s-au luptat vineri cu incendiul devastator de la rafin─âria Petromidia au fost felicita╚Ťi de autorit─â╚Ťi, iar pozele lor au devenit virale.

Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa a publicat un bilan╚Ť al incendiului care a izbuncit vineri (2 iulie), la Rafin─âria Petromidia, din localitatea N─âvodari, dar ╚Öi fotografii emo╚Ťionante cu pompierii care au intervenit la fa╚Ťa locului.

image
Epuizare dup─â lupta cu fl─âc─ârilefoto: ISU Constan╚Ťa
 • Ast─âzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafin─âria Petromidia, din localitatea N─âvodari, jude╚Ťul Constan╚Ťa.
 • ├Än aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fa╚Ťa locului ╚Öi au constatat c─â incendiul se manifesta cu flac─âr─â deschis─â ╚Öi degaj─âri mari de fum.
 • Imediat de la primirea apelului, ├«n vederea optimiz─ârii misiunii de r─âspuns, la nivelul jude╚Ťului a fost activat Planul Ro╚Öu de Interven╚Ťie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fa╚Ťa locului.
 • Prioritatea echipajelor de interven╚Ťie a reprezentat-o c─âutarea ╚Öi salvarea persoanelor surprinse ├«n acest incident.
 • Bilan╚Ťul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafa╚Ťa corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoan─â cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitaliceasc─â. Din nefericire, persoana disp─ârut─â a fost g─âsit─â decedat─â.
 • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar ├«n urm─â cu pu╚Ťin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai exist─â flac─âr─â, iar echipajele de interven╚Ťie ac╚Ťioneaz─â pentru r─âcirea zonei de ardere, ├«n scopul elimin─ârii posibilit─â╚Ťii de reaprindere.

image
 • Pentru gestionarea acestei situa╚Ťii de urgen╚Ť─â, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Jude╚Ťene au ac╚Ťionat cu urm─âtoarele mijloace de interven╚Ťie :

-14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă;

-3 Autocamioane de interven╚Ťie;

-4 motopompe de mică și mare capacitate;

-1 autospecial─â CBRN;

-1 autospecial─â transport victime multiple;

-1 ambulan╚Ťa SMURD Terapie Intensiv─â Mobil─â;

-6 ambulan╚Ťe SMURD Echipaj de Prim Ajutor;

-6 ambulan╚Ťe ale SAJ Constan╚Ťa ( 1 echipaj C2 ╚Öi 5 echipaje B2);

-2 elicoptere SMURD.

 • Pentru optimizarea ac╚Ťiunilor de r─âspuns s-a dispus alocarea de for╚Ťe suplimentare din cadrul ISU C─âl─âra╚Öi, ISU Gala╚Ťi, ISU Vrancea, ISU Ialomi╚Ťa, ISU Tulcea, ISU Br─âila.
 • Planul Ro╚Öu de Interven╚Ťie a fost dezactivat la ora 16:20.
 • Totodat─â, ├«n scop preventiv, pentru informarea prompt─â a cet─â╚Ťenilor ╚Öi luarea m─âsurilor de autoprotec╚Ťie a fost trimis─â o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
 • Dat─â fiind manifestarea incendiului cu degaj─âri mari de fum, ├«n urma consult─ârii cu reprezentan╚Ťii G─ârzii de Mediu, reiter─âm faptul c─â ├«n toat─â aceast─â perioad─â, siguran╚Ťa cet─â╚Ťenilor nu a fost pus─â nicio clip─â ├«n pericol. Felicitari, colegilor! A╚Ťi fost minuna╚Ťi!

image

Mesajul lui Lucian Bode: "A fost o mobilizare exemplar─â"

"Cu privire la explozia precedat─â de incendiul care a avut loc ast─âzi pe platforma Rafin─âriei Petromidia din N─âvodari, ├«n primul r├ónd, doresc s─â adresez condolean╚Ťe familiei persoanei care a decedat ├«n urma acestui nefericit eveniment.├Än acela╚Öi timp, suntem al─âturi de cei 4 r─âni╚Ťi, angaja╚Ťi ai Rafin─âriei, dar ╚Öi de familiile acestora ╚Öi v─â sigur c─â facem toate demersurile necesare pentru ca victimele s─â primeasc─â cele mai bune ├«ngrijiri medicale.Am asistat azi la o tragedie ╚Öi doar profesionalismul personalului de interven╚Ťie a f─âcut s─â fie evitat un dezastru.Le mul╚Ťumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit ├«n evitarea unei catastrofe!├Än aproximativ 8 minute de la apelul 112, pompierii au ajuns la fa╚Ťa locului ╚Öi datorit─â promptitudinii lor, ├«n mai pu╚Ťin de o ora, incendiul a fost localizat ╚Öi ├«n 3 ore a fost stins.A fost o mobilizare exemplar─â de resurse umane ╚Öi tehnice ╚Öi ╚Ťin s─â le mul╚Ťumesc tuturor celor implica╚Ťi, care ast─âzi au prevenit transformarea acestei tragedii ├«ntr-un dezastru, un eveniment ce putea avea urm─âri mult mai grave.Nu ├«n ultimul r├ónd, ii asigur pe to╚Ťi locuitorii din zon─â, printre care se num─âr─â turi╚Ötii afla╚Ťi pe litoral, c─â siguran╚Ťa lor nu a fost ╚Öi nici nu va fi pus─â ├«n pericol ├«n urma acestui nefericit eveniment", a fost mesajul publicat pe Facebook de Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

Citește și:

Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei ╚Öi reac╚Ťia turi╚Ötilor afla╚Ťi pe plaj─â

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplaseaz─â spre mare

Incendiul de la Petromidia a izbucnit la o instala╚Ťie de prelucrare a motorinei

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
BeFunky collage (17) jpg
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg