Respect! Imagini emoționante cu pompierii eroi, după lupta cu incendiul de la Petromidia

Ultima actualizare:

    Pompierii au intervenit în 8 minute de la primirea apeluluifotografii: ISU Constanța
Pompierii au intervenit în 8 minute de la primirea apeluluifotografii: ISU Constanța

Epuizați, întinși pe asfalt, turnându-și apă în cap sau pe față, unii dintre ei având puterea să zâmbească, alții, din contră, neputând ieși din starea de concentrare și adrenalină. Pompierii care s-au luptat vineri cu incendiul devastator de la rafinăria Petromidia au fost felicitați de autorități, iar pozele lor au devenit virale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a publicat un bilanț al incendiului care a izbuncit vineri (2 iulie), la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, dar și fotografii emoționante cu pompierii care au intervenit la fața locului.


    Epuizare după lupta cu flăcărilefoto: ISU Constanța
Epuizare după lupta cu flăcărilefoto: ISU Constanța
  • Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.
  • În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.
  • Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
  • Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată.
  • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

  • Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat cu următoarele mijloace de intervenție :

-14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă;

-3 Autocamioane de intervenție;

-4 motopompe de mică și mare capacitate;

-1 autospecială CBRN;

-1 autospecială transport victime multiple;

-1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă;

-6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor;

-6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2);

-2 elicoptere SMURD.

  • Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.
  • Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 16:20.
  • Totodată, în scop preventiv, pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
  • Dată fiind manifestarea incendiului cu degajări mari de fum, în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reiterăm faptul că în toată această perioadă, siguranța cetățenilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Felicitari, colegilor! Ați fost minunați!

Mesajul lui Lucian Bode: "A fost o mobilizare exemplară"

"Cu privire la explozia precedată de incendiul care a avut loc astăzi pe platforma Rafinăriei Petromidia din Năvodari, în primul rând, doresc să adresez condoleanțe familiei persoanei care a decedat în urma acestui nefericit eveniment.În același timp, suntem alături de cei 4 răniți, angajați ai Rafinăriei, dar și de familiile acestora și vă sigur că facem toate demersurile necesare pentru ca victimele să primească cele mai bune îngrijiri medicale.Am asistat azi la o tragedie și doar profesionalismul personalului de intervenție a făcut să fie evitat un dezastru.Le mulțumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!În aproximativ 8 minute de la apelul 112, pompierii au ajuns la fața locului și datorită promptitudinii lor, în mai puțin de o ora, incendiul a fost localizat și în 3 ore a fost stins.A fost o mobilizare exemplară de resurse umane și tehnice și țin să le mulțumesc tuturor celor implicați, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave.Nu în ultimul rând, ii asigur pe toți locuitorii din zonă, printre care se numără turiștii aflați pe litoral, că siguranța lor nu a fost și nici nu va fi pusă în pericol în urma acestui nefericit eveniment", a fost mesajul publicat pe Facebook de Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

Citește și:

Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei și reacția turiștilor aflați pe plajă

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplasează spre mare

Incendiul de la Petromidia a izbucnit la o instalație de prelucrare a motorinei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net