Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!
Ultima actualizare:
Este posibil să mănânci dulce fără să te îngraşi? Da, se poate! Iată rețeta pentru cea mai delicioasă prăjtură cu banane. Se prepară simplu, iar marele avantaj este că nu conţine zahăr sau făină.
Miroase de te amețește, arată frumos și nu îngrașă. Puține gospodine știu să prepare delicioasa prăjitură cu banane.
Un desert delicios și care se prepară repede, cu bani puțini: prăjitura cu banane, scrie adevarul.ro.
Ingrediente
- 4 banane coapte
- 4 ouă
- 1/2 ceaşcă fulgi de ovăz pisaţi
- o ceaşcă de stafide
- o ceaşcă ulei de măsline
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuţin de scorţişoară.
Mod de preparare
- Înainte de a ne apuca de prepararea prăjiturii cu banane, se aprinde cuptorul.
- Într-un vas, amestecă bine bananele, ouăle întregi şi uleiul de măsline în aşa fel încât să se obţină o pastă omogenă.
- Se adaugă stafidele şi amestecă din nou.
- În fine, adaugă fulgii de ovăz pisaţi, scorţişoara şi bicarbonatul.
- Unge o formă de prăjitură cu ulei de măsline şi presară fulgi de ovăz mărunţiţi, cam cât iei de două-trei ori cu vârful degetelor.
- Adaugă compoziţia în formă şi bagă prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, la foc mediu.
- Se scoate din cuptor când prăjitura se rumenește.
Citește și:
Cum faci cea mai simplă prăjitură cu magiun
Cea mai simplă reţetă de baclava. Secretul delicioasei prăjituri, preferata sultanilor