Românii ar putea merge în Statele Unite fără viză

27 octombrie 2021
image
Eliminarea vizelor pentru Rom├ónia se va face dac─â ╚Ťara noastr─â respect─â anumite condi╚Ťii

Rom├ónii ar putea merge ├«n Statele Unite f─âr─â viz─â, iar acest lucru s-ar putea ├«nt├ómpla mai repede dec├ót am sperat cu to╚Ťii. Aceasta este declara╚Ťia f─âcut─â recent de secretarul american pentru securitate intern─â, Alejandro Mayorkas.

Statele Unite iau ├«n considerare ad─âugarea a patru ┼ú─âri, ├«ntre care ╚Öi Rom├ónia, ├«n programul de renun┼úare la obligativitatea vizelor care permite deplasarea ├«n Statele Unite f─âr─â viz─â pentru o ┼čedere de p├ón─â la 90 de zile, a anun╚Ťat secretarul american pentru securitate intern─â, Alejandro Mayorkas, relateaz─â Reuters.

ÔÇ×Avem patru candida┼úi ├«n preg─âtire: Israel, Cipru, Bulgaria ┼či Rom├ónia", a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. ÔÇ×Suntem foarte, foarte concentra┼úi pe program", a ad─âugat oficialul american, care a precizat c─â acest program ofer─â beneficii economice ┼či de securitate semnificative.

Croa╚Ťia, ultima ╚Ťar─â ad─âugat─â ├«n programul de scutire a vizelor

├Än luna septembrie, Statele Unite au ad─âugat Croa┼úia ├«n programul de scutire de vize. Directorul executiv al Asocia┼úiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat mar┼úi c─â ad─âugarea Croa┼úiei reprezint─â un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. ÔÇ×De fiecare dat─â c├ónd sunt ad─âugate ┼ú─âri, c─âl─âtoriile pur ┼či simplu cresc", a spus Dow.

├Än luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne ┼či ambii "┼či-au exprimat interesul continuu pentru men┼úinerea Acordului dintre SUA ┼či UE privind utilizarea ┼či transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) ┼či pentru colaborarea cu Bulgaria, Croa┼úia, Cipru ┼či Rom├ónia pentru a ├«ndeplini condi┼úiile pentru Programul visa waiver".

SUA a ridicat vizele pentru 40 de ╚Ť─âri

├Än prezent, ├«n programul SUA de renun┼úare la obligativitatea vizelor se afl─â 40 de ┼ú─âri, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ┼úar─â trebuie s─â ├«ndeplineasc─â cerin┼úe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglement─ârilor ├«n domeniul imigra┼úiei, securitatea documentelor ┼či gestionarea frontierelor.

Aceste cerin┼úe includ o rat─â a refuzurilor acord─ârii de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de c─âl─âtorie securizate ┼či o colaborarea str├óns─â cu autorit─â┼úile americane care se ocup─â cu aplicarea legii ┼či combaterea terorismului, potrivit unor preciz─âri f─âcut luna trecut─â de Departamentul american pentru securitate intern─â.

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vaccin covid jpg
vladimir putin picior png
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg