Românii care își spală mașina pe drumurile publice riscă amenzi usturătoare. Legea interzice complet acest lucru

Majoritatea românilor aleg de cele mai multe ori, să își spele mașina în fața blocului sau în curte, în loc să meargă la splătoriile special amenajate. Ei bine, conform legii, acest lucru este total interzis. Mai mult, cei care fac acest lucru pot fi amendați.

Românii care își spală mașina în fața blocului riscă amenzi usturătoare / Sursă foto: Pixabay
Românii care își spală mașina în fața blocului riscă amenzi usturătoare / Sursă foto: Pixabay

Românii riscă amenzi usturătoare dacă își spală mașina pe drumurile publice

Românii care aleg să își spele autovehiculul în fața blocului, trebuie să aibă în vedere faptul că se pot alege cu amenzi aspre, potrivit legii. Curățarea sau spălarea mașinilor pe drumurile publice este complet interzisă. De asemenea, legea pune restricții și în privința conducerii autoheviculelor murdare pe drumurile publice.

„Intrarea pe drum a vehiculelor cu noroi pe roţi sau pe şenile, precum şi pierderea, prin scurgere din vehicule, în timpul transportului, de materiale de construcţie sau de alte materii este interzisă” conform OG 43/1997”

Astfel, legea arată că șoferii au interdicție atât pentru spălarea mașinii pe drumurile publice, cât și pentru a conduce un autohevicul murdar.

Totodată, legea arată că autovehiculul se curăță doar „înainte de a pătrunde în drum şi numai pe suprafeţe special amenajate”.

Ce amendă riscă cei care își spală mașinile pe domeniul public

De asemenea, potrivit legii OG 43/1997 „curăţarea sau spălarea vehiculelor de pământ, de materiale sau de alte substanţe” pe drumurile publice este complet interzisă. Cetățenii au obligația de a păstra curățenia „pe trotuare, pe partea carosabilă a strazii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc”. 

De exemplu, amenda pentru cei care încalcă această lege, în Capitală, este cuprinsă între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice, în timp ce pentru persoanele juridice se aplică o amendă în valoare de 1.000 de lei. Pe de altă parte, În Cluj-Napoca, autoritățile au decis să aplice o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei pentru cei care încalcă regulamentul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net