S-a deschis prima cantină socială privată. 500 de oameni nevoiași primesc mâncare

Ultima actualizare:

    Cătălin Botezatu a împărţit pachete familiilor sărmane
Cătălin Botezatu a împărţit pachete familiilor sărmane

Ciorbă rădăuţeană, plăcintă cu carne, burger de porc şi orez cu lapte - acesta a fost meniul la care au trudit mai multe vedete la deschiderea primei cantine sociale private din România. Situată pe Calea Griviţei, în Bucureşti, aceasta va livra zilnic, de luni până vineri, câte 500 de pachete cu mâncare celor nevoiaşi.

Smiley a tăiat morcovi, Speak a pregătit gogoşariii, Codin Maticiuc a întins aluat cu făcăleţul, iar Cătălin Botezatu a turnat ciorbă în castroane. Vedetele s-au ocupat de pregătirea pachetelor pentru săraci, la prima cantină socială privată din România, deschisă marți, 2 februarie, în Bucureşti.

Astfel, 500 de pachete cu mâncare vor fi livrate zilnic nevoiaşilor, de luni până vineri, între orele 15.00 şi 17.00.  Cantina socială şi-a deschis porţile la parterul Griro Tower (Calea Grivitei 355 – 357) şi este rodul cooperării dintre Kaufland România şi Asociaţia ”Şansa ta”. Cei pentru care se va găti sunt persoanele fără adăpost şi familiile cu venituri mici.

”Spaţiul cantinei respectă cele mai bune condiţii igienico - sanitare şi dispune de toate dotările necesare. Există şi o zonă unde se poate servi masa, cu o capacitate de 70 de locuri, dar va fi disponibilă după ridicarea restricţiilor sanitare”, a declarat Valer Hancaş, reprezentant al reţelei de magazine.

”Potrivit statisticilor oficiale, fiecare locuitor aruncă anual la coş 19 kilograme de mâncare. Această risipă trebuie rezolvată prin iniţiative cum este aceasta”, a completat Laszlo Borbely, consilier al premierului Florin Cîţu. 

Meniul din prima zi a fost alcătuit din ciorbă rădăuţeană, plăcintă cu carne, sos tzatziki cu salată verde, burger de porc cu sos barbeque, salată şi orez cu lapte infuzat cu lavandă. La pregătirea bucatelor şi-au dat concursul şi vedetele Smiley, Speak, Cătălin Botezatu şi Codin Maticiuc.  


    Cantina e situată pe Calea Griviţei din Capitală Foto: Sever Gheorghe
Cantina e situată pe Calea Griviţei din Capitală Foto: Sever Gheorghe

Dumitra Grumăzescu şi cei trei copii ai săi au fost primii beneficiari ai pachetelor ambalate chiar de VIP-uri. ”Sunt pensionată pe caz de boală şi n-aş fi visat la o astfel de masă pentru cei nouă copii. Am ajuns aici cu trei dintre ei, gemenii Laurenţiu şi George Andrei, de 9 ani, şi Elisei, de 7 ani. O să vin în fiecare zi, că mi-a plăcut mult tot ce am primit”, a spus, recunoscătoare, Dumitra. ”Uite, hamburger şi plăcintă cu carne!”, s-a bucurat Viorel Manoilă, în timp ce căuta curios în pachete, împreună cu cei doi copii, Maria Cristina şi David, de 9 şi 8 ani. Tanti Rodica a fost curioasă, în timp ce strângea la piept pachetul primit de la Cătălin Botezatu: ”Mâine ce ne daţi?”. Pentru a beneficia de masa caldă, persoanele nevoiaşe se pot înscrie zilnic direct la cantina socială sau prin intermediul Asociaţiei ”Şansa ta”. Reţeaua de magazine asigură toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. 


    Smiley şi Speak au pregătit legumele pentru gătit Foto: Sever Gheorghe
Smiley şi Speak au pregătit legumele pentru gătit Foto: Sever Gheorghe

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net