S-a închis un traseu montan din Retezat. Vezi motivul incredibil

image
În zonă vor fi montate şi panouri de avertizare

Autorităţile au luat decizia de a închide traseul turistic Pârâul Pleşii - Vîrful Pleşa - Vârful Piula - Cabana Buta din Retezat pentru a feri oamenii de îmbolnăvire. Asta după ce în zonă au fost descoperite leşurile a peste 600 de oi.

Potrivit Mediafax, 400 din ele, de la stâna Dăgşanu, au căzut într-o prăpastie în timp ce se întorceau de la păscut. Au fost atacate de urs, s-au speriat şi s-au călcat în picioare. Alte 200, de la stâna din zona Pleşa, au fost lovite de trăsnet, leşurile lor fiind găsite pe versantul opus traseului turistic Şaua Piule - Pleşa - Vîrful Pleşa - Câmpu lui Neag.

"Jandarmii montani au fost trimişi în zonă vineri, după ce joi după-amiază reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au anunţat existenţa a peste 600 de cadavre de oi. La stâna din zona Pleşa s-a constatat prezenţa a aproximativ 200 de leşuri de oi lovite de un trăsnet. La cealaltă stână, ciobanii au povestit că, în timp ce se se întorceau cu oile de la păscut, din zona Scocul Drăgşanului, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă, turma de oi a fost atacată de un urs şi oile au căzut într-o vale greu accesibilă. Comitetului Judeţean Hunedoara pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit sâmbătă şi a hotărât ca zona respectivă să fie ecarisată în mod natural”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU, căpitanul Nicolae Răducu.

Până să fie curăţat locul, turiştii sunt sfătuiţi să evite zona, care poate fi frecventată de animalele sălbatice atrase de leşuri, dar şi pentru a nu risca să se îmbolnăvească. În zonă vor fi montate panouri de avertizare şi informare.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
gaz gaze energei conducte gazoduct foto shutterstock
marian enache foto mediafax
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati