S-au închinat pentru sănătate la icoana care s-a pictat singură

Sute de bucureşteni au participat, ieri, la slujba de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, închinată Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, ce s-a pictat singură.

Considerată o minune, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa e sărbătorită de creştini în fiecare an pe 12 iulie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Icoana zugrăvită singură se găseşte la Schitul românesc Prodromul din Sfântul Munte Athos. O copie a icoanei miraculoase a fost adusă permanent la Paraclisul Catedralei Neamului. Există mărturii cum că Sfintele Feţe se schimbă miraculos, uneori întunecându-se, alteori luminându-se. Deşi icoana a fost analizată la microscop, nu s-au depistat urme de pensulă. Mulţi s-au tămăduit după ce s-au închinat la Prodromiţa. “Am venit de la Urziceni dis de dimineaţă ca să mă închin la Sfânta Icoană. Am stat două ore la coadă. Mi-am dorit mult să mă rog la Maica Domnului şi la Athos femeile nu au voie”, ne-a spus Alexandrina (56 de ani), mulţumită că a ajuns să pupe icoana.

Credincioşii s-au strâns încă de dimineaţă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamurilor
Credincioşii s-au strâns încă de dimineaţă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamurilor

Click! spune

În 1863, Iordache Nicolau, iconar la mănăstirea Bucium din Iaşi a încercat să picteze icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Pictor priceput, el s-a poticnit inexplicabil la zugrăvirea feţelor. Speriat, a încuiat atelierul, iar a doua zi, când s-a întors, icoana era desăvârşită. 

Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
blake lively sarcina jpeg
jenna ortega (1) jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg