S-au prelungit înscrierile la școlile Ministerului de Interne! Când este ultima zi

Perioada de înscriere pentru cele șase școli de pregătire ale Ministerului de Interne a fost prelungită până la 16 mai, adică încă două zile față de data inițială. Potrivit unui comunicat al MAI, sunt scoase la concurs 2.880 de locuri. Cererile de înscriere se vor transmite în format electronic la adresele de e-mail ale unităților de recrutare. Se va prelungi și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată-limită de depunere a acestora fiind 24 mai 2024.

Elevi la școlile care pregătesc polițiști ale MAI
Cele mai mulți candidați s-au înscris la școlile care pregătesc polițiști. Foto: ziarulprofit.ro

Cum sunt împărțite locurile la școlile MAI 

Ministerul de Interne organizează, în perioada aprilie – iulie 2024 o nouă sesiune de admitere la școlile postliceale în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. 

Cifrele de școlarizare pentru această sesiune sunt:  

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri,  

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri,  

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri,  

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri,

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri,  

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri. 

Ce trebuie să știți despre procedura de înscriere 

Persoanele interesate să se înscrie la concursul de admitere la una dintre cele șase instituții de învățământ ale MAI pot trimite cererea de înscriere la unitățile de recrutare ale inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgență, precum și la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, în funcție de opțiunea candidaților. 

Persoanele care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, se pot adresa structurilor de resurse umane din unitățile subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit domiciliului sau reședinței din cartea de identitate. 

Precizăm că adresele de e-mail la care se transmit cererile de înscriere sunt postate pe site-ul oficial al unităților de recrutare, iar fiecare candidat se poate înscrie la o singură școală postliceală. De asemenea, tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-urile unităților de învățământ pentru care candidatul s-a înscris. 

Ce trebuie să știți despre examenul la școlile MAI 

Evaluarea psihologică a candidaților și soluționarea eventualelor contestații se va finaliza până la 24 mai. 

În perioada 28-31 mai 2024, candidații vor avea de parcurs proba de evaluare a performanței fizice care se susține în centrele zonale de selecție potrivit arondării, indiferent de unitatea de învățământ pentru care au optat. 

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc în data 15 iunie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice. 

Pentru limba străină candidatul are posibilitatea să opteze, prin cererea-tip de înscriere, pentru una din următoarele disciplinele: limba engleză sau limba franceză. 

Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale. 

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 19 iulie 2024. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
house 7124141 1280 jpg
vegetable 740446 1280 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net