Salarii, majorate cu 20% în Educație

Ultima actualizare:

    De la 1 martie, salariile profesorilor cresc cu 15%, dar nu și cele pentru personalul auxiliar
De la 1 martie, salariile profesorilor cresc cu 15%, dar nu și cele pentru personalul auxiliar

Sindicaliștii din Educație sunt la Guvern. Ei negociază la acest moment creșterea salariilor și pentru personalul auxiliar, care nu este cuprins în grila de majorare.

UPDATE: În urma discuțiilor avute în cursul zilei de astăzi, s-a decis ca salariile pentru personalul nedidactic vor crește din februarie cu 20%. Astfel că veniturile acestora se vor încadra între 1.450 de lei și 1.947 de lei. Majorarea va fi aprobată printr-o Ordonanță de Urgență care va fi dată înședința  Executivului de mâine. Efortul bugetar va fi de 20 de milioane de lei. O altă discuție a vizat sporurile acordate cadrelor didactice. Sindicaliștii cer ca acestea să fie calculate la veniturile majorate.

Vorbim despre aproximativ 53.000 de angajați care, din cauza  unei neclarități din lege, nu vor primi bani mai mulți începând cu 1 martie.

De atunci, salariile din sistem vor crește cu 15%. Sindicaliștii discută despre acest lucru la Guverm cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor.ț

Aceștia cer ca în următoarea ședință, Executivul să dea o Ordonanță de Urgență prin care să includă în grila de majorare și personalul nedidactic.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a anunțuat că efortul bugetar doar pentru creșterea salariilor pentru dascăli ajunge la 90 de milioane de lei.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net