Școlile rămân închise toată săptămâna, în București


    Viscolul închide școlile
Viscolul închide școlile

Din pricina viscolului, numeroase școli și grădinițe vor fi închise și astăzi (27 februarie). Ministerul Educației a anunțat că sunt suspendate în totalitate cursurile în cinci județe, iar în Mehedinți și Călărași sunt închise câteva școli din mediul rural.

Ora 15.20. Unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa vor fi închise şi miercuri, pentru a treia zi consecutiv, după ce meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme nefavorabilă, fiind anunţate ninsori, viscol şi temperaturi scăzute.

Ora 14.30. Autorităţile din Argeş au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, pţnă joi, din cauza viscolului care creează probleme pe drumuri. Aproape 30 de şcoli şi unităţi de învăţământ preşcolar vor asigura permanenţa, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă. La nivelul judeţului Argeş vor fi deschise 15 şcoli şi grădiniţe în municipiul Piteşti, trei grădiniţe cu program prelungit în Mioveni, o grădiniţă şi un liceu în Topoloveni, o şcoală şi o grădiniţă la Costeşti, o şcoală şi două grădiniţe în Curtea de Argeş, o şcoală şi o grădiniţă la Câmpulung, dar şi şcoala şi grădiniţa din Ştefăneşti.

Ora 14.15. Unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea rămân închise şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, judeţul fiind sub cod portocaliu de vreme extremă, au decis autoritățile locale.

Update. Ora 14.00. Autorităţile din judeţul Giurgiu au prelungit, marţi, măsura suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţămâmt din acest judeţ, decizia fiind luată în contextul în care mai multe drumuri sunt închise din cauza viscolului iar zeci de persoane au rămas blocate pe tronsoanele impracticaile. Astfel, unităţile de învăţământ din întreg judeţul vor fi închise şi miercuri (28 februarie).

Update 12.15- Primarul general al Capitalei a anunţat că şcolile din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna. "Am avut un comitet operativ în care am analizat informaţiile de ultima oră de la Administraţia Naţională de Meteorologie, am studiat cu responsabilitate informaţiile pe următoarele zile împreună cu prefectul, inspectorul şcolar general şi cu colegii noştri. Am luat decizia ca toată săptămâna aceasta, toate şcolile, grădiniţele să fie închise, cele din sistemul de stat", a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Astăzi, marți, 27 februarie, și miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile sunt suspendate integral în județele Brăila și Olt, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene.

De asemenea, marți, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, dar și în Capitală. Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași. 

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg