Se caută oameni cu idei pentru filme de comedie și thrillere. Anunțul făcut de Cristian Mungiu

Cristian Mungiu,unul dintre cei mai cunoscuți cineaști români la nivel mondial, este inițiatorul concursului „Write a Screenplay For…” ("Scrie un scenariu pentru...") , ajuns la cea de-a cincea ediție. Într-un interviu acordat Amaliei Enache (PROTV) el a vorbit despre cum se va desfășura concursul anul acesta. „Căutăm oameni care să scrie comedii și thrillere. Nu ne interesează experiența, vrem să vedem idei bune”, a spus Cristian Mungiu.

Regizorul și scenaristul Cristian Mungiu. Foto: Arhivă
Regizorul și scenaristul Cristian Mungiu. Foto: Arhivă

Cei intersați să își încerce norocul în cinematografie trebuie să trimită un rezumat succinct. Anul acesta, organizatorii WSF au în vedere scenarii de comedie și thriller. Și tot ei spun că dacă scenariul e suficient de original și de atrăgător, poate deveni un scenariu de lungmetraj sau de serial TV.

Ce trebuie să facă participanții

„Să trimită o poveste foarte succintă, de până la o pagină - adică e ceva între o idee și o mică poveste -, care să fie supusă atenției unor oameni care se pricep să analizeze genul ăsta de povești”, a explicat Cristian Mungiu.

O dată ce „ideile” participanților au ajuns în mâinile specialiștilor, urmează o selecție. Oricine, cu idei și viziune, poate intra din acest moment în cinema sau în industria de serii TV. „Nu te costă nimic să te înscrii” spune regizorul.

Anii trecuți, selecția s-a făcut din sute de scenarii. Au fost alese cele mai interesante dintre ele, apoi autorii s-au întâlnit cu profesioniștii. A urmat o incursiune în ceea ce este lumea filmului din spatele camerelor de luat vederi. 

„Îi ajutăm să se profesionalizeze”

„Am deschis concursul ăsta internațional, de anul trecut, și unul dintre cele mai bune proiecte pe care le-am primit au fost din alte părți, și m-am bucurat că există această deschidere. O să încercăm să-l promovăm și anul acesta, dar important pentru mine este ca toți cei de limbă română, că sunt scenariști profesioniști sau absolvenți de scenaristică, sau că sunt pur și simplu niște amatori pasionați - film geeks -, să știe că există oportunitatea asta. Ea nu exista la vremea mea”

„Noi încercăm cumva să educăm niște oameni, să-i ajutăm să se profesionalizeze, să poată să genereze mai mult conținut de calitate, scenarii mai bune, idei mai proaspete și să înțeleagă că, până la sfârșit, pe lângă faptul că cinema-ul e o artă, e și o meserie”, a mai spus Cristian Mungiu la ProTV.

Lucrările trebuie trimise la adresa info@cinemascop.eu până la data de 2 aprilie 2023, ora 23:00 (ora României). Toate detaliile concursului se regăsesc pe site-ul filmedefestival.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net