Se discută excluderea lui Ponta din barou


    Victor Ponta a intrat în Baroul București fără examen, doar cu titlul de doctor
Victor Ponta a intrat în Baroul București fără examen, doar cu titlul de doctor

Zi cu emoții pentru Victor Ponta. Cariera lui de avocat s-ar putea nărui. Reprezentanții Baroului Bucureşti discută în şedinţa de astăzi excluderea fostului premier din rândul avocaţilor.

Consiliul Baroului Bucureşti are programată, pe ordinea de zi de astăzi, dezbaterea cererii formulate de Monica Macovei pentru excluderea din barou a lui Victor Ponta.

Asta după ce fostului premier i-a fost retras titlul de doctor din cauză că a plagiat.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că discuţiile ar putea fi amânate din nou, în contextul în care Ponta este aşteptat să transmită avocaţilor-consilieri un punct de vedere cu privire la documentul Monicăi Macovei.

Aceleaşi surse explică faptul că se întâlnesc des astfel de tertipuri procedurale, respectiv de a remite puncte de vedere în ziua discutării cerererii în Consiliu.

În această situaţie, în conformitate cu regulamentul Baroului, soluţionarea este amânată.

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucureşti a fost depusă de Monica Macovei, care declara că politicianul nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în Drept, fără să dea examen.

Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a transmis, în 1 august, Ministerului Educaţiei decizia finală din 27 iulie, prin care s-a confirmat că teza de doctorat semnată de Victor Ponta nu respectă standardele de etică a cercetării ştiinţifice şi a propus, în consecinţă, retragerea titlului de doctor în Drept.

Ulterior, ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul prin care i-a retras fostului premier titlul de doctor în drept acordat de Universitatea Bucureşti în 15 decembrie 2003.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub theo rose png
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
horoscop jpg
cub claudia pavel cream png
Jorge la Survivor (1) jpg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg