Sebastian Ghiță se poate întoarce liber în România! Judecătorii i-au revocat toate mandatele de arestare


    Sebastian Ghiţă a scăpat de mandatele de arestare preventivăFoto: Arhiva Click!
Sebastian Ghiţă a scăpat de mandatele de arestare preventivăFoto: Arhiva Click!

Curtea de Apel Ploiești a decis, joi (7 martie), să revoce și ultimul mandat de arestare, din cele cinci emise pe numele lui Sebastian Ghiță. Aceasta este ultima măsură preventivă care l-ar fi putut împiedica pe fostul deputat să revină în România.

Astfel, Sebastian Ghiță este liber să se întoarcă în România. Prin Încheierea din data de 07 martie 2019 pronunţată în dosarul nr. 687/105/2019,  Curtea de Apel Ploieşti -  Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, a dispus următoarele: „- În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a rap.la art.204 cod proc.pen., admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Ploieşti, conform adevarul.ro.

Sebastian Ghiță, fugit de doi ani din țară

În 2017, Sebastian Ghiță a fost capturat la Belgrad, Serbia, fiind căutat de Europol. În urma reținerii, s-a constatat că fostul europarlamentar avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven. În doar o lună, acesta a ieșit pe cauțiune, avocatul fostului parlamentar achitând în totatilate suma cerută de autorități.

Sebastian Ghiță a reușit în doar doi ani de când a fugit din țară să scape de cinci mandate de arestare preventivă, cerute de procurorii DNA din Ploiești. Instanțele de Judecată din Prahova, dar și Curtea Supremă au anulat măsurile preventive care l-ar fi trimis pe fostul politician la închisoare. Mai rămâne ca Sebastian Ghiță să afle deciziile în dosarele de corupție care se află în diferite stadii de judecată. Într-una dintre cauze a fost deja achitate pe fond. 

Citește și

Sebastian Ghiţă, fotografiat pe o plajă exclusivistă din Muntenegru

Tudorel Toader: Extrădarea în cazul lui Ghiţă, hotărâtă de Înalta Curte a Serbiei

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
cub emma corrin png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg