┼×i prin┼úii ajung la zdup c├óteodat─â

12 decembrie 2015
image
Domeniul lui Truică se întinde pe 10 hectare

Paul-Philippe de Hohenzollern, sau Prinţul Paul de România, cum e cunoscut, a ajuns după gratii aseară. Procurorii DNA l-au reţinut vineri, la capătul a peste 7 ore de audieri, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Goana turbat─â dup─â averea bunicului s─âu, Carol al II-lea, care pretindea c─â i se cuvine, l-a plasat pe Paul Lambrino dup─â gratii. El a fost re┼úinut pentru 24 de ore ├«n arestul Poli┼úiei Bra┼čov, iar procurorii vor cere arestarea sa preventiv─â pentru 30 de zile.

Toat─â nenerocirea i se trage de la ÔÇ×mo┼čiaÔÇŁ lui Carol al II-lea din nordul Capitalei, pe care Paul Lambrino a revendicat-o ├«n instan┼ú─â ├«n anul 2002. Dup─â mai mul┼úi ani de decizii nefavorabile, instan┼úa a retrocedat ├«n 2008 cele 17 hectare din vechea proprietate regal─â, pe care ├«ntre timp se ridicase Institutul de Cercetare al Plantelor. Decizia s-a dat ├«n timpul mandatului lui Adriean Videanu la prim─ârie, ├«ns─â la acea dat─â Paul de Rom├ónia nu mai avea cum s─â intre ├«n posesia p─âm├óntului. El apucase s─â v├ónd─â drepturile litigioase asupra terenului firmei Recipilia, de┼úinut─â de Remus Truic─â. Cu acesta, prin┼úul Paul a ├«ncheiat mai multe contracte de cedare a unor drepturi litigioase, ├«n urma c─ârora s-a ales cu 4 milioane de euro.

C├óteva sute de hectare de teren ├«n Bucure┼čti, alte c├óteva zeci ├«n N─âvodari, viile Cotnari ┼či Murfatlar, p─âduri ├«n Snagov ┼či fosta Ferm─â B─âneasa - toate au fost revendicate de acesta, ca bunuri mo┼čtenite de la Carol al II-lea. Truic─â, al─âturi de ceilal┼úi inculpa┼úi, s-a ocupat de tot ce ├«nseamn─â retrocedarea p─âm├óntului fostei Ferme Regale B─âneasa, inclusiv de mituirea conducerii institutului care, se pare, f─âcea umbr─â degeaba p─âm├óntului.

Dup─â ce a ob┼úinut terenul, Truic─â a ├«nceput s─â-l f─âr├ómi┼úeze ┼či s─â-l v├ónd─â ├«n dreapta ┼či-n st├ónga. Printre beneficiarii acestei parcel─âri se num─âr─â ┼či Mihai Andrei B─âjenaru, apropiat al omului de afaceri Puiu Popoviciu, cunoscut pentru construirea centrului comercial din B─âneasa. Ancheta DNA a scos la iveal─â faptul c─â, prin aceast─â manevr─â, statul rom├ón a fost prejudiciat cu 135 de milioane de euro.

Implicat ┼či ├«n retrocedarea de p─âduri

image
Viorel Hrebenciuc

Paul de Rom├ónia apare ┼či ├«n dosarul retroced─ârilor de p─âduri din jude┼úul Suceava, ├«n urma c─âruia Viorel Hrebenciuc a ajuns la ├«nchisoare. Acesta a fost citat ca martor ├«n dosar, dup─â ce numele s─âu apare ├«ntr-o cerere de revendicare a unui domeniu forestier din jude┼ú. Mo┼čia a apar┼úinut ├«n perioada interbelic─â Principelui Nicolae, fratele mai mic al lui Carol a II-lea, ┼či pe care Paul a revendicat-o ├«n calitate de nepot. ├Än acest dosar Viorel Hrebenciuc a ajuns la ├«nchisoare, dup─â ce a recunoscut c─â a intervenit pentru retrocedarea a 43.000 de hectare de p─âdure c─âtre Paltin Sturdza. Politicianul a fost plasat ├«n arest la domiciliu ├«n martie 2015.   

Truic─â, arest la ┬źpalatul┬╗ din Snagov

image
Domeniul lui Truică se întinde pe 10 hectare

Tot vineri, fostul ╚Öef de cabinet al lui Adrian N─âstase, Remus Truic─â (45 de ani), a fost plasat ├«n arest la domiciliu, ├«n dosarul retroced─ârilor ilegale. Aceea╚Öi m─âsur─â a fost luat─â ╚Öi pentru avocatul Robert Ro┼ču. Ceilal┼úi trei inculpa┼úi, Dan Andronic, Claudiu Mateescu ┼či Marius Marcovici, sunt, ├«ns─â, cerceta┼úi sub control judiciar pentru 60 de zile, a decis Curtea de Apel Bra┼čov. Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2006, Truic─â, Ro╚Öu ╚Öi alte persoane au constituit un grup infrac┼úional care a avut ca scop dob├óndirea ├«ntregii averi revendicate nelegal de Paul Lambrino. A╚Öadar, Truic─â va fi arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Domiciliul s─âu presupune ├«ns─â un domeniu de zece hectare ├«n Snagov. Aici, Truic─â are o vil─â uria┼č─â, cu piscin─â, teren de fotbal ┼či teren de tenis. S─â tot fii arestat aici!

cub pepe png
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
cub anca badiu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg