Şofer la stat, salariu de 70.000.000 pe lună

Ultima actualizare:

Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, a anunţat ieri administratorul judiciar al companiei, potrivit Mediafax. Euro Insol a publicat vineri raportul privind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a companiei de stat, cel mai mare producător de energie din România. Conform raportului, salariaţii companiei de stat, intrată în insolvenţă în luna iunie, beneficiază de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizaţii, a căror pondere este mai mare cu 300% faţă de salariul de bază.

"Câteva exemple: 30 milioane lei primă de vacanţă, 21 milioane lei deplasări ale personalului din şi de la serviciu, inclusiv pentru deplasări în interes personal cu familia, 13 milioane lei diurne pentru delegaţii, 18 milioane lei sporuri de fidelitate şi prime jubiliare, 31 milioane lei prime de vechime", a declarat Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica. Alte sporuri acordate salariaţilor sunt pentru decesul socrilor, bunicilor sau nepoţilor, pentru formare profesională, zilele libere plătite pntru studii, ore suplimentare plătite cu 200% din salariul de bază sau pentru fidelitatea "neîntreruptă" faţă de companie.

Un şofer de la Hidroelectrica a avut un salariu brut în luna iunie 2012 de 9.900 lei, circa 7.000 de lei net. Conform raportului, salariile de încadrare a şoferilor în Hidroelectrica pornesc de la 2.700 de lei. Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridică la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de anul 2011, potrivit raportului elaborat de Euro Insol.

Disponibilizaţii, 48 de salarii

În raportul prezentat ieri se arată că, potrivit contractului colectiv de muncă, un salariat disponibilizat beneficiază de 48 salarii compensatorii. Şi cei care se pregătesc să iasă la pensie au motive de bucurie: la încetarea contractului, fiecare va primi echivalentul a 12 salarii.

image
image
image
image
image
image
turcia produse1 jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net