Șofer român de TIR atacat de hoți înarmați cu săbii, într-o parcare din Franța. Cum a reușit să scape cu viață și să salveze un coleg gazat în cabină

Ultima actualizare:

    Marian Vasile a reușit să scape cu viață de hoții care l-au atacat într-o parcare din FranțaFoto: shutterstock
Marian Vasile a reușit să scape cu viață de hoții care l-au atacat într-o parcare din FranțaFoto: shutterstock

La doar trei săptămâni de când un tânăr șofer român de TIR a sfârșit într-o parcare din Franța, ucis cu sabia de hoții care voiau să fure din remorci, un alt camionagiu a fost un pas să-și piardă viața în același mod. Doar prezența de spirit a făcut ca acesta să scape teafăr și să-l salveze și pe un alt coleg ce fusese gazat în cabină de aceeași bandă de infractori.

Este vorba tot despre un brăilean, ca și Mihai Spătaru, șoferul ucis în noaptea de 16-17 mai. Din fericire, Marian Vasile a scăpat cu viață, scrie observatornews.ro. Incidentul a fost povestit de Ilie Matei – „Omul Şoselelor”, într-o postare pe Facebook:

A pornit motorul și a claxonat puternic

„O noua tragedie a stat să se intample aseară in una din parcările de pe coasta Franței. Scenariul, copie la indigo ca și in cazul raposatului Mihai Spătaru, colegul nostru ucis acum 2 săptamani. De data aceasta doar tăria de caracter si curajul unui alt coleg al nostru, Vasile Marian pe numele lui, culmea tot din Braila, angajat al unei companii romanesti, au salvat atat viața colegului nostru cat si a colegului din Belarus, parcat langă el. In jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborat din camion sa mearga la toaleta parcării, moment in care a observat o persoana in laterala remorcii. Imediat omul nostru a facut stanga imprejur, a sarit in camion, a incuiat usile si a pornit motorul claxonand. Stia ce pătise colegul Mihai cu 2 saptamani in urma, asa ca nu a riscat sa se apropie de strainul din laterala remorcii. In acel moment, un alt atacator cu un obiect ascutit de marimea unei mini săbii a venit la fereastra masinii strigand la el sa nu mai faca galagie, asta in limba engleza. In acel moment, a lovit cu manerul sabiei usa camionului, dupa cum se observa si in foto.

Zgomotul făcut de șoferul român a alungat hoții 

In acest timp, celalalt atacator a incercat sa deschida usa remorcii, dar fara succes, camionul fiind dotat cu incuietori tipice remorcilor frigorifice. Vazand ca nu are succes, au trecut la remorca colegului din Belarus, dar galagia facuta de Marian, i-a pus pe fuga pana la urma. Vazand ca in camionul de Belarus nu se misca nimic dupa atata zgomot, colegul nostru a batut la usile rusului sperand ca acesta este inca in viata. In cele din urma a reusit sa il scoata din cabina, acesta fiind gazat dupa metoda tipica folosita de hotii din Franta. Mirosul de gaz din cabina era patrunzator, spune Marian... omul era semidrogat de la gazul ala cand l-am dat jos din cabina... Dupa ce s-au linistit au sunat la politie, in speranta ca vor fi ajutati..

Jandarmeria a venit după o oră și jumătate   

Mda, au fost redirectionati telefonic spre un vorbitor de spaniola, acesta repezindu-i rapid: Sunt morti sau raniti? Nu, nu sunt. Si atunci ce doriti mai exact? Pai...sa ne ajutati, nu ne simtim in siguranta ... A venit Jandarmeria...dupa mai bine de 1.30 h.... Scenariul clasic....in loc sa verifice nr masinii la care oamenii au reusit sa faca poza, cei 2 jandarmi au controlat actele camioanelor, actele marfurilor si vizual au verificat si marfa bielorusului prin ruperea sigiliului de la remorca.

Vin si eu cu o intrebare ce se afla in ultima perioada pe buzele tuturor ai nostri de pe sosele: Cum facem ca sa ne aparam in asemenea cazuri? Incepem sa ne inarmăm? Deja situatia degenereaza si doar reflexul de a fugi in cabina si a se incuia i-a salvat viata colegului nostru. Foarte important, atacatorii au fizionomii de europeni, nu imigranti. Intre ei au vorbit intr-o limba necunoscuta colegului nostru, albaneza sau bulgara, din cate mi-a povestit omul la telefon. Urgent trebuiesc luate masuri. Ai nostri risca mult intr-o țară in care infractionalitatea pare ca nu se mai ascunde in spatele mastilor sau a intunericului. Aveti grija de voi! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalti!”.

Cum a fost ucis Mihai Spătaru  

În noaptea de 16 spre 17 mai, brăileanul Mihai Spătaru, camionagiu profesionist, se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, între Abbeville și Amiens, în zona de odihnă Translay. Era cu soția lui, împreună cu care făcea echipaj pe TIR. La un moment dat, şoferul i-a spus soţiei că merge la toaletă, iar înainte vrea să verifice încărcătura. Imediat după ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ. Șoferul român a fost tăiat de două ori, după care agresorul a fugit. Bărbatul s-a stins în brațele soției.

Citește și: 

Un şofer român de TIR a murit după ce a fost înjunghiat cu o sabie în Franţa. Soţia sa a fost martoră

Încă un șofer român de tir a fost găsit mort. Bărbatul, descoperit în camion, într-o parcare din Italia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net