Soprana de etnie romă, de la ”Românii au talent” pe scenă la New York

Jos pălăria în faţa ei! După ce încă din copilărie a înfruntat ideea că soarta femeilor rome este de a sta la cratiţă, Isabela Stănescu (21 de ani) a ajuns să facă parte din elita muzicală a României şi să cânte la Metropolitan Opera House din New York.

Isabela Stănescu, şi talentată, şi frumoasă. Foto: Arhivă personală
Isabela Stănescu, şi talentată, şi frumoasă. Foto: Arhivă personală

Isabela îşi doreşte ca prin muzică să dărâme barierele şi prejudecăţile. „Sunt ţigancă din neam de căldărari şi ascult rock, jazz, clasică“, spune Isabela cu mândrie.

În 2019 a participat la „Românii au talent“, unde a ajuns până în finală. Chiar dacă n-a câştigat, crede că experienţa a ajutat-o mult. Acum, tânăra e studentă în anul III la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Ea îşi doreşte să cânte la Opera Naţională, să se axeze pe compoziţie de muzică de film, iar la un moment dat să se retragă la catedră, pentru a împărtăşi din experienţa acumulată.

Alături de părinţi şi de cele două surori. Foto: Arhivă personală
Alături de părinţi şi de cele două surori. Foto: Arhivă personală

Isabela Stănescu a început să cânte după melodiile din desene animate

Isabela Stănescu s-a născut la Piatra Neamţ, iar pasiunea sa pentru muzică a început în copilărie, scrie “Weekend Adevărul”. Micuţa a auzit, la desenul animat „Tom şi Jerry“, melodia „Santa Lucia“, pe care a început să o fredoneze. Părinţii şi-au dat seama că e talentată şi au susţinut-o pe acest drum. 

Ea a obţinut de două ori bursa „Tinere Talente“ a Fundaţiei Regale Margareta a României şi a câştigat competiţii naţionale şi internaţionale. A obţinut bursa „Canto Summer Program“ şi vara trecută a lucrat cu cei de la Metropolitan Opera House New York, dar şi cu personalităţi din alte instituţii mari de muzică clasică.

Isabela Stănescu l-a cucerit pe Florin Călinescu la ”Românii au talent”

Isabela Stănescu a participat la ”Românii au talent” în 2019 și l-a cucerit pe Florin Călinescu. După ce a ascultat-o, Călinescu a avut o reacție antologică. 

”Pentru cei care sunt acasă şi care sunt tâmpiţi în continuare, şi nu atât pentru adulţi, cât pentru copii… Dacă vă uitați la această emisiune, nu fiți cuminți, nu mâncați tot din farfurie ca să vă dea mama la romi. Pentru că dacă ajungeţi la ei, ajungeţi bine. Mi-a plăcut în primul rând pentru că sunt țigani care se fasolesc, suntem romi, suedezi, nu, suntem ţigani, că asta e situaţia. Poţi fi român şi să fii un bou, un îngălat, un jegos. Mă ești om, curat, te duci la școală, gândești frumos... Când eşti om şi ai şi un talent din ăsta”, a spus Florin Călinescu după momentul care l-a cucerit.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net