Spectacol pe cer. Ploaie de stele căzătoare, mâine noapte


    Mâine seară, de la ora 21.00 este spectacol pe cer: o ploaie de stele căzătoare
Mâine seară, de la ora 21.00 este spectacol pe cer: o ploaie de stele căzătoare

Nu ratați acest fenomen astral spectaculos. Miercuri noapte, va fi ploaie de stele căzătoare. Va fi ușor de observat pentru că cerul va fi senin, dar trebuie să fiți într-un loc unde nu sunt clădiri.

Unul dintre cele mai numeroase roiuri de meteori activi într-un an, Perseidele, va avea în acest an punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, de la ora 21.00.

Curentul de meteori Perseide, unul dintre cele mai strălucitoare fenomene de acest tip, are loc în fiecare an între 17 iulie şi 24 august.

Fenomenul de stea căzătoare este cunoscut de toată lumea. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă mai mică de un milimetru diametru, ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul.

Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, atunci când trece pe lângă Soare, sublimează (trece din stare solidă, în stare de vapori) şi praful cosmic este eliberat în spaţiu.

Aceste fenomene astronomice pot fi urmărite cel mai bine din locurile cu aer curat, lipsit de orice sursă de lumină. Din acest motiv, din marile oraşe nu se pot vedea. Cel mai bun loc pentru observaţii este la munte şi la marginea oraşului.

Se pot vedea, în general, între 60 şi 100 de meteori pe oră. Cei ce observă din oraşe vor vedea în general 10-20 de meteori pe oră.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Wednesday Addams dance jpg
Kovacs
prater jpg
image
image
image
image
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg