Stația de metrou din București care își schimbă numele începând de astăzi. E una dintre primele construite

Începând de astăzi, 14 octombrie, o cunoscută stație de metrou din Capitală își schimbă numele. Este vorba despre una dintre primele stații de metrou din București, deschise în anul 1979. Ce denumire va avea și care este motivul pentru care are loc această schimbare.

Stația de metrou care își schimbă numele începând de astăzi / Foto: Pixabay
Stația de metrou care își schimbă numele începând de astăzi / Foto: Pixabay

Veste nouă pentru bucureșteni. Una dintre primele stații de metrou din Capitală urmează să își schimbe denumirea începând de astăzi, 14 octombrie 2023, în urma unei propuneri care a fost votată favorabil de CA. Mai exact, membrii Consiliului de Administrație al Metrorex au fost de acord cu această decizie, astfel încât vechea denumire urmează să își piardă rezonanța.

Este vorba despre stația de metrou Timpuri Noi din Sector 3. După 44 de ani în care a purtat acest nume, începând de astăzi, se va numi Octavian Udriște. Această nouă denumire va fi auzită de persoanele care circulă în trenurile de pe magistralele 1 și 3 în perioada următoare.

Până în prezent, stația Timpuri Noi din Sectorul 3 a purtat denumirea unei vechi uzine românești înființată în anul 1864, care acum nu mai există, iar spațiul unde fabrica și-a desfășurat activitatea este acum dat în folosința unor clădiri de birouri, dar și a unei zone rezidențiale. Totodată, mai este cunoscut și faptul că Timpuri Noi este una dintre primele stații de metrou din București, deschisă în anul 1979. Exact așa cum a fost dată în folosință în 1979, stația și-a păstrat elementele autentice de-a lungul timpului.

Cine este Octavian Udriște

Compania Metrorex a luat deja măsuri pentru implementarea noii denumiri, primul pas pe care îl vedem în aces sens este reprezentat de faptul că a fost instalată o plachetă de onoare în cinstea inginerului Octavian Udriște.

Octavian Udriște are 88 de ani și a lucrat timp de 19 ani în cadrul Metrorex, ocupând funcția de director general în perioada 1994-1996. „Sunt onorat, nu am cuvinte să exprim sentimentele care mă cuprind”, a declarat Octavian Udrișt, inginerul la momentul dezvelirii plăcuței de onoare, potrivit Antena1.ro.

Deoarece fabrica industrială care a fost sursa de insipirație la momentul inaugurării în prezent nu mai există, stația de metrou urmează să își schimbe denumirea, un alt motiv fiind reprezentat de recunoștința avută față de specialistul în domeniul feroviar, Octavian Udriște, care este recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
foto jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net