Stațiunea de pe Lacul Vidra, dedicată Jocurilor Olimpice, lăsată de izbeliște de autorități

Concepută pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, stațiunea aflată pe malul Lacului Vidra, din Munții Lotrului, a fost apreciată de personalități importante, dar acum zace abandonată. Care este motivul?

Stațiunea de pe malul Lacului Vidra, din Munții Lotrului
Stațiunea de pe malul Lacului Vidra, din Munții Lotrului

Stațiunea Vidra a fost una cu un puternic interes național, acum fiind parte a stațiunii montane Voineasa, un alt loc important pentru România, dar care are doar câteva cabane și pensiuni ridicate. 

Stațiunea dintr-un paradis natural, lăsată de izbeliște

Chiar și așa, zona zace părăsită, în cea mai mare parte a sa. În timpul pandemiei, această stațiune nici măcăr nu a mai fost deschisă turismului, din cauza condițiilor și restricțiilor datorate virusului Sars-Cov-2. 

Urmărește și: Telecabina din Buşteni, blocată după ce o stâncă dislocată de urs a căzut pe cablu. Cum au fost coborâți oamenii

După Revoluție, aici ajungeau chiar și cei mai importanți sportivi ai României, printre care se numără și Ivan Patzaichin, care a avut încredere în visul autorităților. Pe vremea lui Ceaușescu, stațiunea ar fi trebuit să se transforme într-un sat olimpic. 

Mai târziu, pe la începutul anilor 2000, s-a readus în discuție de construire a unui debarcader pe malul Lacului Vidra, dedicat sporturilor nautice. 

Chiar și așa, s-au construit doar câteva pârtii, dar la aproximativ 15 kilometri depărtare, în Domeniul Schiabil Transalpina, spre Obârșia Lotrului. 

Citește și: Vama Veche, lăsată în beznă pentru mai bine de 24 de ore! Reacțiile acide ale turiștilor

Ajungem în prezent și, după foarte mulți ani, această stațiune are hoteluri ce sunt complet abandonate, fiind frecventate doar de către câini, păsări sau de aventuriei. Din gloria lor, dedicată special sportivilor de renume mondial, au rămas doar geamuri sparte, ușile smulse din țâțâni și scheletele dulapurilor și paturilor de odihnă.

În ciuda problemelor din stațiune, cadrul natural este cel ce nu este deloc fructificat de către autorități. În ciuda munților spectaculoși, stațiunea dedicată elitelor a rămas, după Revoluție, în mâinile unor persoane ce nu au știut cum să beneficieze de frumusețea zonei. 

Cuvintele sunt de prisos, căci imaginile și videoclipurile realizate în zona respectivă arată realitatea dură a nepăsării oamenilor.

Urmărește videoclipurile și imaginile realizate în stațiunea de la Lacul Vidra pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net