Stațiunea de pe Lacul Vidra, dedicată Jocurilor Olimpice, lăsată de izbeliște de autorități

Concepută pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, stațiunea aflată pe malul Lacului Vidra, din Munții Lotrului, a fost apreciată de personalități importante, dar acum zace abandonată. Care este motivul?

image
Stațiunea de pe malul Lacului Vidra, din Munții Lotrului

Stațiunea Vidra a fost una cu un puternic interes național, acum fiind parte a stațiunii montane Voineasa, un alt loc important pentru România, dar care are doar câteva cabane și pensiuni ridicate. 

Stațiunea dintr-un paradis natural, lăsată de izbeliște

Chiar și așa, zona zace părăsită, în cea mai mare parte a sa. În timpul pandemiei, această stațiune nici măcăr nu a mai fost deschisă turismului, din cauza condițiilor și restricțiilor datorate virusului Sars-Cov-2. 

Urmărește și: Telecabina din Buşteni, blocată după ce o stâncă dislocată de urs a căzut pe cablu. Cum au fost coborâți oamenii

După Revoluție, aici ajungeau chiar și cei mai importanți sportivi ai României, printre care se numără și Ivan Patzaichin, care a avut încredere în visul autorităților. Pe vremea lui Ceaușescu, stațiunea ar fi trebuit să se transforme într-un sat olimpic. 

Mai târziu, pe la începutul anilor 2000, s-a readus în discuție de construire a unui debarcader pe malul Lacului Vidra, dedicat sporturilor nautice. 

Chiar și așa, s-au construit doar câteva pârtii, dar la aproximativ 15 kilometri depărtare, în Domeniul Schiabil Transalpina, spre Obârșia Lotrului. 

Citește și: Vama Veche, lăsată în beznă pentru mai bine de 24 de ore! Reacțiile acide ale turiștilor

Ajungem în prezent și, după foarte mulți ani, această stațiune are hoteluri ce sunt complet abandonate, fiind frecventate doar de către câini, păsări sau de aventuriei. Din gloria lor, dedicată special sportivilor de renume mondial, au rămas doar geamuri sparte, ușile smulse din țâțâni și scheletele dulapurilor și paturilor de odihnă.

În ciuda problemelor din stațiune, cadrul natural este cel ce nu este deloc fructificat de către autorități. În ciuda munților spectaculoși, stațiunea dedicată elitelor a rămas, după Revoluție, în mâinile unor persoane ce nu au știut cum să beneficieze de frumusețea zonei. 

Cuvintele sunt de prisos, căci imaginile și videoclipurile realizate în zona respectivă arată realitatea dură a nepăsării oamenilor.

Urmărește videoclipurile și imaginile realizate în stațiunea de la Lacul Vidra pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
tragedie cobadin jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg