Știți ce fac copiii dumneavoastră? Dezvăluiri din ancheta copiilor din Bacău prinși la Nădlac cu o mașină furată

Acte false, condus fără permis, mașină furată, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Nu este cazierul vreunui infractor vechi ci faptele de care sunt acuzați trei copii de 15 ani care au șocat zilele trecute Poliția Română. Suspecții, doi băieți și o fată au furat mașina din Bacău și după trei zile au fost prinși cu ea la Nădlac, la celălalt capăt al României, în Arad.

Mașina furată de cei trei copii din Bacău
Mașina a fost furată de șoferul de 15 ani de la tatăl său. Captură stirileprotv.ro

Copiii s-au vorbit între ei și au furat mașina tatălui unuia dintre băieți, despre care știau că era lăsată des cu cheile în contact într-o localitate de lângă Bacău. Astfel de fapte au devenit din nefericire o obișnuință în România, dar ceea ce aveau în cap cei trei copii depășește orice imaginație.

De ce au furat cei trei copii o mașină din Bacău

De obicei astfel de furturi sunt făcute de copii pentru a se amuza, pentru a-și testa talentele automobilistice sau pentur a merge dintr-o localitate în alta. Ei nu, de această dată cei trei copii au luat vehiculul pentru a fugi din țară în...Germania. Și nu pe oriunde, ci pe la cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul României, pe la Nădlac în Arad, adică la celălalt capăt al țării. 

Unde au mers prima oară copiii cu mașina furată 

Pilot înnăscut sau noroc chior, incompetență a poliției sau maturizare precoce. Copilul care a furat mașina de la tatăl său a condus vehiculul până la Brașov unde toți trei și-au amanetat mai multe lucruri printre care și telefoanele, au umplut rezervorul cu benzină, au luat mâncare și cel mai șocant și-au procurat acte false...

Cine le-a dat acestor copii așa ceva rămâne să afle anchetatorii, cazul celor trei copii find studiu de caz acum pentur specialiștii din Poliția Română. Au dormit în mașină și a doua zi au plecat la drum spre ținta călătoriei lor, Nădlac. 

Cât a făcut șoferul copil de la Brașov la Nădlac 

Un drum pe care un șofer experimentat l-ar străbate în 8 ore, ei l-au parcurs în 3 zile. Au traversat ţara fără ca nimeni să-i depisteze sau să îi întrebe ceva. Autorităţile au fost totuşi alertate de părinţii fetei şi de tatăl a cărui mașină a fost furată.

Cum necum, copiii au ajuns la Nădlac fără a fi opriți de nici un filtru, fără ca nici un șofer să nu își dea seama că pe drum, pe lângă el trece o mașină condusă de un copil. După ce a văzut că după două zile fiul său nu-i aduce mașina acasă, tatăl copilului care a furat vehiculul a sunat la poliție și a cerut ajutor.  

Cum au fost prinși micii fugari la Nădlac 

Ajunși în apropierea zonei de frontieră, copiii au căutat un loc unde să parcheze mașina, urmând ca la lăsarea întunericului să traverseze pe jos granița dintre România și Ungaria. Aveau chiar și informații luate de la Bacău despre cum și pe unde să treacă. „La vederea unui echipaj, un autoturism și-a schimbat brusc direcția de deplasare, polițiștii pornind în urmărirea acestuia.

Autoturismul a fost găsit abandonat într-o parcare din apropiere, iar trei tineri, la scurt timp, în localitate”, a declarat pentru aradon.ro, Claudia Iuga, purtător de cuvânt, IPJ Arad. Copiii au fost găsiți ținându-se de mână sub o remorcă și au fost duși la sediul Inspectoratului de Poliție Arad unde au fost interogați. Dacă cei doi băieți provin din familii cu probleme și aventurile lor nu au fost o surpriză, fata are o poveste și mai șocantă.   

Fata dată dispărută de părinți cu semnalmente greșite 

Cea mai șocantă poveste a spus-o în fața anchetatorilor fata de 15 ani, care era fugită de acasă din 18 martie și a fost dată dispărută pe 2 aprilie. Motivul? Mai fugise de acasă de patru ori și lipsise mai multe zile. Potrivit sursei citate, nu doar că părinții acesteia au ținut secretă dispariția trei săptămâni ba chiar au dat semnalmente greșite, în ceea ce privește semnele particulare, după cum a declarat chiar copila.  

Grădinița din Vaslui de unde au plecat cei doi copii
Grădinița de unde au fugit copiii a fost amendată cu 10.000 de lei. Foto: HotNews.ro/ Simona Voicu

Copii de trei ani „evadați” din grădiniță 

Șoc și groază în Vaslui. Doi copii în vârstă de trei ani au părăsit unitatea fără să fie observaţi de educatoare şi au fost găsiţi ulterior pe stradă de o femeie, care a sunat la numărul de urgenţă 112.

„La data de 11 aprilie 2024, ora 09.26, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, pe trotuarul aferent străzii Traian, din municipiul Vaslui, în zona „Crucea Gării”, se află doi minori, neînsoțiți”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Vaslui într-un comunicat preluat de vremeanoua.ro.

Grădinița a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru că nu a asigurat paza preșcolarilor și nu pregătise un plan de risc, care prevede măsurile de urgență pentru astfel de situații. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net