STS: E necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem Android, a aplicaţiei Check DCC

26 noiembrie 2021
article img
Certificatul verde Covid poate fi prezentat și în format electronic, de pe telefon

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem de operare Android, a aplicaţiei Check DCC, care permite verificarea certificatelor digitale COVID-19.

"Vă informăm că este necesară actualizarea aplicației Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicației a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puțin timp, în Google Play. Vă reamintim, aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc", a transmis STS, vineri dimineață. 

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Ce informații atestă certificatul verde

Certificatul verde reprezintă dovada unuia dintre documentele de mai jos:

  • certificatul digital european de vaccinare. Acesta este valabil la zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
  • dovada că s-a trecut prin boală. Este valabilă  între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării. Singurii exceptați de la prezentarea acestor dovezi sunt copiii ce au mai puțin de 6 ani.

Citește și:

De luni, mergem la restaurant sau la nuntă cu certificatul COVID. Măsura, criticată de Octavian Jurma

Cum este folosit certificatul verde Covid când rata infectarii depășește 3 la mie. Cine îl verifică la mall