Studenta criminală de la Medicină, propusă pentru eliberare. Când va afla Carmen Șatran dacă va mai sta sau nu în închisoare

Ultima actualizare:

    Carmen Șatran poate fi eliberată condiționatFoto: adevarul.ro
Carmen Șatran poate fi eliberată condiționatFoto: adevarul.ro

Carmen Şatran, tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată.

Arestată în august 2009, Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott, a executat trei pătrimi din pedeapsă, ceea ce îi permite să fie propusă pentru eliberarea condiţionată. Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată Carmen Şatran, a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla, conform adevarul.ro.

A cerut să fie eliberată condiționat 

La şedinţa de judecată în care s-a pus în discuţie eliberarea sa condiţionată, Carmen Şatran, care execută în momentul de faţă pedeapsa în regim deschis, a cerut să fie eliberată condiţionat spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Condamnata trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată. Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile. Însă, a câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii. De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

Soarta condamnatei, decisă pe 2 decembrie

Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a condamnatei pentru omor. Judecătorul a considerat că, deşi Carmen Şatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient. Judecătorul a arătat în sentinţa de respingere a cererii de eliberare condiţionată că, potrivit legii, condamnatul care îndeplineşte condiţiile „poate fi liberat condiţionat”, ceea ce înseamnă că „instanţa nu este obligată să dispună liberarea condiţionată, putând aprecia de la caz la caz dacă această măsură este benefică condamnatei şi societăţii”. Hotărârea nu este definitivă, fiind deja contestată. Decizia finală o va pronunţa Tribunalul Cluj, unde cazul este programat să fie discutat în 2 decembrie 2021.

Cum s-a petrecut crima în 2009   

Carmen Bejan şi Raul Florea erau iubiți, ambii studenți în anul I la medicină. În vacanța de vară din 2009, cei doi au închiriat o cameră de cămin pentru a-și da restanțele. Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat bogat din Timişoara, cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei. Astfel, Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contracost cu Carmen Bejan.

Cel mai probabil, din cauza unor neînţelegeri privind banii, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin, au intervenit neînţelegeri. În altercaţie a intervenit şi Sergiu Florea, iar cei doi l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat. În jurul orei 4.00, au ieşit din camera de cămin cu geamantanul în care se afla cadavrul tranşat al victimei. Urmele de sânge lăsate pe hol i-au trezit suspiciuni portarului de la cămin, care a anunţat Poliţia şi a fost descoperită crima. 

Citește și: 

Un an de la Crima de la Medicină. Văduva romului tranşat acuză justiţia de "ură de rasă"

Drama studentei criminale de la Timişoara. Carmen Bejan mai vrea un copil

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net