Suceveanul Ovidiu Rusu, „regele” înșelăciunilor prin telefon, încă o victimă

La 45 de ani are condamnări la închisoare care însumează 225 de ani. Ovidiu Rusu este considerat regele înșelăciunilor prin telefon și cu toate că a fost „cazat” în cele mai stricte pușcării cu regim de securitate strictă continuă să facă victime. Acum a comis-o iar din celula sa de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași: a păcălit un bărbat cu 8500 de euro că îl angajează polițist de frontieră.

Infractorul Ovidiu Rusu
Ovidiu Rusu este închis pentur 30 de ani dar tot reușește să păcălească lumea.Foto: reporterntv.ro

Rusu a fost pe rând „procuror”, „preot”, „polițist”, „vameș”, „magistrat”, a promis că rezolvă carnete de conducere fără examene, pedepse mai mici la închisoare, servicii bune și bănoase, putea fi orice pentru a păcăli lumea.

Bărbatul a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, practic în aproape toate județele României. Ca în filmele de acțiune de la Holywood, cu cât este mai bine păzit în închisoare, cu cât măsurile luate împotriva sa sunt mai dure, cu atât păcălește mai ușor oamenii iar numărul victimelor crește.

Unde are „biroul” regele înșelătoriilor prin telefon

Ovidiu Rusu este acum în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași deoarece a fost condamnat pentru înșelăciuni la pedepse care însumează 225 de ani de închisoare dar nu execută decât 30 de ani. De ce? Simplu, pentru că în sistemul penal din țara noastră Rusu nu poate primi mai mult pentru astfel de fapte.

Ultima faptă a „regelui” înșelăciunilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-a trimis în judecată de curând pentru încă o faptă, deocamdată ultima pe lungul șir al înșelăciunilor lui Rusu. Acesta s-a dat drept preot și a păcălit un bărbat că îi face rost de un post de polișist de frontieră.

 ”În perioada 14 decembrie 2022 – 10 august 2023, inculpatul, aflându-se încarcerat în penitenciar, folosindu-și calitatea falsă de preot creștin-ortodox, a indus și menținut în eroare, telefonic, persoana vătămată, promițându-i că îl va ajuta să primească un post de agent de poliție de frontieră, precum și diploma de bacalaureat, în acest sens solicitând și primind de la partea vătămată sumele de 35.000 de lei și 1.500 de euro”, rezultă din rechizitoriul de trimitere în judecată consultat de monitorulsv.ro.

 „Regele” înșelăciunilor a păcălit cu 400.000 de dolari o româncă

 „Mândria” lui Rusu este însă modul cum a reușit să păcălească o româncă din SUA să îi trimită 400.000 de dolari în perioada 2013-2021. Infractorul a păcălit femeia din vorbe, prin telefon, din pușcărie și a primit banii în 287 de tranșe după cum și-a notat meticulos păgubașa.

El și-a luat numele unui călugăr celebru prin părțile Moldovei iar femeia chiar l-a crezut. A început să-i ceară bani pentur diverse fapte filantropice, de la construirea unei grădinițe până la sponsorizarea unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași.

Așa cum a descoperit instanța, de fiecare dată banii erau ridicați prin rotație de 5 complici din libertate, membri ai familiei, respectiv frații infractorului sau soțiile acestora. În cele din urmă femeia și-a dat seama că este păcălită și l-a reclamat în ianuarie 2023

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
japan 2014616 1280 jpg
ploaie jpeg
padure jpg
avocat batut fosta iubita iasi dinu serban gabriela bordica jpg
roman accident italia jpg
image png
roses 7115979 1280 jpg
bataia pantelimon sambata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net