Taxă nouă pe viciu vechi. Țigările electronice, accizate de anul viitor

Ultima actualizare:

    Țigaretele electronice se vând cu 150 - 400 de lei, însă prețul lor va crește după aplicarea accizei
Țigaretele electronice se vând cu 150 - 400 de lei, însă prețul lor va crește după aplicarea accizei

Țigaretele electronice vor fi taxate de anul viitor prin introducerea unei accize la scoaterea la vânzare a acestui produs. Informația se regăsește în proiectul de modificare a Codului Fiscal. Acciza va fi aplicată ca urmare a cerințelor Comisiei Europene privitoare la taxarea produselor destinate fumatului.

Noua acciză va fi aplicată de la 1 ianuarie 2016 și va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru de lichid care conține nicotină. De asemenea, va fi taxat cu 384 de lei/kilogram tutunul care se regăsește în produse din tutun încălzit. În prezent, acciza aplicată țigaretelor din tutun fin tăiat este de 383 de lei/kilogram. Această nouă taxă, dedicată țigărilor electronice, nu va fi, însă, fixă, ci urmează să fie majorată anual în raport cu inflația din anul precedent.

„Vor fi introduse, printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun și lichidele cu conținut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Țigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european și discuțiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului", este anunţat în documentul datat 13 martie, de actualizare a Codului Fiscal, citat de Mediafax.

Cei care vor fi obligați să achite această acciză sunt agenții economici care comercializează în țară produse din această categorie, achiziționate din țările UE. Totodată, plătitorii de accize sunt operatorii economici care au în proprietate materia primă şi care produc aceste bunuri cu mijloace proprii sau le transmit spre prelucrare la terţi, indiferent dacă prelucrarea are loc în România sau în afara României, se arată în document.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net