Te învăţăm să alegi cele mai bune ghete de toamnă!

Ultima actualizare:

Începând de miercuri (7 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire, semn că toamna îşi intră în drepturi. Vom avea parte de zile cu vreme mohorâtă, temperaturi scăzute şi multe ploi. Dacă încă nu ţi-ai cumpărat încălţăminte pentru sezonul rece, este cazul să te grăbeşti! În curând, picioarele tale vor avea nevoie de căldură şi confort. Iată câteva sfaturi de care să ţii cont când mergi la cumpărături!

  • Ce modele sunt la modă! Pentru a ne pregăti garderoba de toamnă, va trebui să avem cel puţin trei perechi de încălţăminte: ghete, cizme şi cizme de ploaie. În ceea ce priveşte ghetele, se poartă modelele uşor înălţate pe glezne, cu talpă joasă sau platformele cu talpă din cauciuc, foarte groasă şi puternic zimţată. Cizmele urmăresc şi ele tendinţele sezonului: unele modele sunt înalte, peste genunchi. Însă, pentru că iarna este, totuşi, departe, cizmele ar trebui să fie subţiri, neîmblănite şi, eventual, din piele întoarsă. Pentru că pielea întoarsă este, pe lângă cea naturală, un material la modă anul acesta. 
  • Încălţămintea, cât mai comodă. Vei purta ghete şi botine tot sezonul rece, aşa că ar trebui să alegi modele cât mai uşoare şi cât mai comode. Probează perechea preferată şi fii atentă la lejeritatea cu care mergi şi senzaţia de comoditate pe care ţi-o oferă încălţămintea. Ghetele nu trebuie să te strângă, să te bată sau te jeneze în vreun fel. Atenţie la modelele cu toc! Alege tocuri groase, solide, de dimensiuni medii. Îţi vor da senzaţia de mai multăstabilitate atunci când mergi. 
  • Atenţie la cusături, capse şi fermoare! Asta, ca să nu te trezeşti acasă cu vreun defect pe care nu l-ai observat în magazin. Verifică cu atenţie capsele, fermoarele, cusăturile, talpa, care, de multe ori, nu e cusută, ci lipită. Dacă vrei să returnezi produsul, o poţi face în 30 de zile, dacă păstrezi cutia, bonul sau factura. 
  • Materiale de calitate. Materialul din care este confecţionată încălţămintea trebuie să reziste la umiditate, apă, zăpadă, noroi. Recomandat e să alegi produse din piele naturală, deoarece, faţă de încălţămintea din piele sintetică, acestea sunt de calitate superioară. Vei da un ban în plus, dar vei şti că ghetele vor rezista mai mult. 
  • Cum alegi mărimea potrivită? Când probezi ghetele, va trebui să fii încălţată cu o pereche de şosete mai groase. Alege modele care se potrivesc mărimii pe care o porţi. Nu cumpăra încălţăminte mai strâmtă în ideea în care materialul se va lăsa. La fel, evită să iei modele care îţi sunt largi. În ambele cazuri, există riscul ca oasele picioarelor, muşchii gambelor, genunchii şi mersul să-ţi fie afectate. 
  • Talpa, moale şi flexibilă. O talpă rigidă te va împiedica să mergi corect şi să flexezi laba piciorului. Mersul va fi unul ţopăit, iar toate şocurile vor fi preluate de glezne, genunchi şi coloana vertebrală. Vei avea, în curând, dureri de picioare şi de spate. Talpa încălţămintei trebuie să fie mai groasă, pentru a te proteja de apă şi frig, dar elastică şi flexibilă. 
  • Ne aşteaptă veme rece şi ploi
  • Vremea se va răci, iar temperaturile vor continua să scadă şi în zilele următoare. Vom avea parte de ploi pe arii extinse, iar vântul îşi va face simţită prezenţa, mai ales noaptea, în sud-est şi la munte, unde meteorologii anunţă chiar lapoviţă şi ninsoare. Procesul de răcire a vremii se va instala mai întâi în nord est, iar apoi temperaturile scăzute vor cuprinde sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 23 de grade Celsius, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între 2 şi 13 grade Celsius, mai coborâte spre 0 grade Celsius în nord-est, unde vor fi condiţii de brumă. În zonele joase, izolat va fi ceaţă.
image
image
image
image
image
image
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
banner pensii png
image
actualitate.net