Top 10 maşini second hand ieftine şi bune

simeon stalpnicul png
Click! îţi arată ce maşini poţi cumpăra cu mai puţin de 5000 de eurofoto: Arhivă

Maşină nouă sau la mâna a doua? Este o întrebare mereu în actualitate în rândul celor care vor să-şi cumpere un autoturism. Cu atât mai apăsătoare cu cât există şi Programul Rabla, care îţi oferă posibilitatea de a cumpăra o maşină nouă cu 5.000-6.000 de euro.

Dacă şi suma mai sus menţionată vi se pare prea mare, optaţi pentru un autoturism la mâna a doua.

Te încântă faptul că poţi să cumperi ieftin o maşină stăină, însă există şi riscuri. Poţi avea surprize neplăcute dacă nu verifici cu atenţie o serie de factori.

Pentru a diminua riscul de a cumpăra o maşină second hand cu probleme, Click! prezintă o listă cu sfaturi culese de pe la cumpărători şi vânzători de maşini, dar şi un top 10 maşini second hand ieftine şi bune.

Click! îţi prezintă top 10 maşini second hand ieftine şi bune

1. Încearcă să eviţi samsarii atunci când alegi o maşină second hand. Ei caută să cumpere la preţuri cât mai mici maşini care adeseori ascund defecte şi pe care le vând ulterior la preţul pieţei.

2. Caută mai multe oferte care se încadrează în bugetul tău şi mergi să vezi cât mai multe maşini. De multe ori, felul în care arată o maşină la exterior şi interior spune multe despre cum au fost întreţinute părţile mecanice şi electronice.

3. Verifică dacă maşina a fost lovită sau nu! O primă verificare poate fi făcută asupra liniilor caroseriei. Acestea trebuie să se îmbine şi să se continue fără diferenţe.

4. Compară numărul de kilometri care apare pe bord cu uzura maşinii. Cu ochiul liber îţi poţi forma o idee uitându-te la cât de tocit este cauciucul de pe pedale, volanul, schimbătorul de viteze, tapiţeria, etc. Dacă bordul maşinii arată că au fost parcurşi mai puţin de 100.000 de kilometri, iar interiorul arată uzat, este cazul să devii suspicios şi să mergi la un service care îţi poate testa electronic maşina pentru a vedea dacă a fost dat kilometrajul înapoi.

5. Un proprietar de bună credinţă nu va vinde o maşină fără ITP făcut sau care să expire curând după vânzare. Dacă întâlniţi asemenea cazuri, puneţi-vă întrebări. Maşina ar putea ascunde defecte care nu i-ar permite să treacă examenul la service-ul autorizat ITP.

6. Cere toate actele de service ale maşinii sau facturile de revizii şi reparaţii. Dacă reviziile nu au fost făcute la timp, maşina ar putea avea probleme mai târziu.

7. Testează maşina în mers, dar nu neaparat pe drumuri drepte şi uniforme. Încearca să o duci pe piatră cubică. În acest mod, poţi auzi zgomote suspecte la roţi, articulaţii, caroserie, elemente din interior.

8. După ce ai testat-o după priceperea ta, du-o şi la un service unde să fie urcată pe rampă. Aici pot fi verificate bucşele, suspensiile, direcţia, pivoţii, etc.

Top 10 maşini second hand ieftine şi bune, exemple din piaţa auto (autovit.ro)

Dacia Logan, 1.5 dci, fabricaţie 2009 – 3.190 de euroOpel Astra, 1.7 litri Diesel, fabricaţie 2009  - 4.699 de euroRenault Megane, 1.5 litri Diesel, fabricaţie 2007 – 3.650 de euroFiat Bravo, 1.4 litri, fabricaţie 2008  - 4.600 de euroFiat Panda, 1.1 litri, fabricaţie 2007 – 2.000 de euroSuzuki Swift, 1.3 litri, fabricaţie 2007 – 3.750 de euroFord Fiesta, 1.4 diesel, fabricaţie 2011 – 4.850 de euroCitroen C3, 1.1 litri, fabricaţie 2007 – 3.390 de euroHonda Jazz, 1.4 litri, fabricaţie 2004 – 3.500 de euroOpel Corsa, 1.2 litri, fabricaţie 2008 – 4.950 de euro

FotoJet jpg
Ioana Petric jpg
cub loredana groza png
Regina Elisabeta
BeFunky collage (12) jpg
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
militar pedofil jpeg
cub xonia png
Accidentul preotului Dobra FOTO Poliția Română jpg
Mustul e „vedeta toamnei” în piețe jpeg
image
image
image
image
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg