Trafic de coșmar odată cu începerea școlii! Valori uriașe de poluare a aerului lângă unitățile de învățământ

De când elevii s-au întors la școală este tot mai aglomerat, mai ales dimineața, pe bulevardele din București, iar la semafoare se formează coloane de mașini. Toată lumea se plânge, însă autoritățile ridică din umeri. Aceeași situație, fără rezolvare. 

Trafic de coșmar, în București Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Trafic de coșmar, în București Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Începerea școlii a crescut nivelul de poluare

Odată cu începerea școlii, traficul din București a devenit mult mai intens. Experții de mediu se așteaptă ca senzorii de poluare să înregistreze valori tot mai crescute.

În București, de exemplu, primăria a instalat senzori pe câteva zeci de școli și grădinițe, iar rezultatele arată valori uriașe la cele cu șantiere în clădiri, sau în curte și mult peste cele normale, în zona celor apropiate de intersecții, când părinții vin să își aducă, ori să își ia copiii cu mașina.

Bucureștiul rămâne în topul celor mai poluate Capitale

Bucureștiul rămâne în topul celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană, în mare parte din cauza traficului, iar cei mai vulnerabili sunt copiii. Sunt mulți părinți care își duc cu mașina personală copiii la școală. 

Care este situația actuală a traficului din București, în cifre

Bucureștiul este un oraș care s-a mărit accelerat în ultimii ani, statutul său de hub regional în mai multe domenii cum ar fi cel al IT-ului făcându-l atractiv pentru multe persoane care tranzitează, zilnic, Capitala în scop de serviciu, fără a locui efectiv sau fără a avea mașinile înmatriculate în București.

Concret, Bucureștiul are o suprafață de 240 de km² și o densitate de peste 8.700 de locuitori pe km², conform celei mai recente numărători a populației care a arătat că există 1,83 milioane de persoane care au ceea ce se numea odată buletin de București, potrivit wall-street.ro.

Liviu Vârciu, blocat în trafic 

Liviu Vârciu a răbufnit pe rețelele sociale, după ce a rămas blocat în trafic, în timp ce își ducea copiii la școală, zilele trecute. Mesajul dur al artistului pentru autorități!

„Am glumit, am râs cu acest cartier, dar să știți că nu mai este de glumă. Mi-ar fi plăcut să fie aici directorul de vânzări de la Greenfield, primărița sectorului 1, primarul sectorului 2, primarul sectorului 3, primarul sectorului 4, primarul general (...) sau să aibă și ei copiii la școală (...) și să stea și ei așa, uite, cum stăm noi," a declarat Liviu Vârciu în mesajul său dur către autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net