Trafic feroviar închis temporar în Caracal, după ce au fost depistate scurgeri de gaze la un vagon încărcat cu GPL. „Robinetul a fost închis”

Gara din Caracal a fost evacuată complet, iar traficul feroviar a fost blocat aproape două ore, duminică seară, din cauza unor scurgeri de propan dintr-un vagon-cisternă al unui tren de marfă privat. Garnitura avea în compunere 38 de vagoane, dintre care 8 încărcate cu gaz. Situaţia a fost remediată la timp. Celelalte trenuri care circulau pe acea rută au fost, însă oprite în staţiile limitrofe. 

Gara din Caracal Foto: Facebook
Gara din Caracal Foto: Facebook

Risc de explozie în gara din Caracal 

Am fost foarte aproape de o nouă tragedie. Totul s-a întâmplat în gara din Caracal. Duminică seară, speriat de o altă catastrofă, un paznic care a simţit miros de gaz a sunat la 112. Imediat, mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti au împânzit gara. Din cauza acelei butelii de propan în care era o fisură şi exista risc de explozie", a declarat o femeie pentru Observatornews.ro. Firma de pază a depistat că era pierdere de gaze, fâsâit", a spus un angajat CFR. 

Trenul privat de marfă avea 38 de vagoane tip cisternă

Trenul privat de marfă, care circula pe ruta Pasărea - Glogovăț, avea în compunere 38 de vagoane tip cisternă, dintre care 5 încărcate cu GPL, 3 cu propan și 30 cu motorină și benzină. La penultimul vagon pe la un robinet, au fost găsite scurgeri mici de gaz. Au fost persoane evacuate ca măsură de siguranţă", a declarat prefectul județului Olt.

Garnituri care aveau întârzieri de 133 de minute 

Până la remedierea situaţiei, care s-a făcut în aproximativ două ore, trenurile care circulau prin gara din Caracal au fost oprite în staţiile adiacente. Iar unele dintre ele au acumulat întârzieri şi de 133 de minute. Spre disperarea călătorilor. Eu trebuia să plec la Bucureşti cu trenul de 20.21", a spus un pasager. Aştept copilul care vine de la Bucureşti. Trebuia să fie la 9.25 în Craiova", a declarat un alt pasager. 

După ce robinetul pe unde se pierdea gaz a fost închis, şi după ce măsurătorile echipajului CBRN au indicat toate valorile zero, circulaţia a fost reluată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net