Tragedia din Muntenegru ar putea schimba legislaţia transportului de persoane

Ultima actualizare:

Ministrul pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, va propune, miercuri, în ședința de Guvern, modificarea respectivei legi, în vederea evitării unor situații similare accidentului de duminică din Muntenegru.

Grapini militează pentru eliminarea posibilității ca șoferii de autocar să desfășoare ocazional această activitate.

„Astăzi, în ședința de Guvern, propun cel puțin un lucru să se schimbe în legea transportului de persoane. Am văzut că șoferul de la Poliție prin contract avea dreptul în concediu să lucreze în altă parte. Eu cred că în situația transportatorilor de oameni - autocare, microbuze - nu trebuie să luăm șoferi temporari, care lucrează în altă parte, care nu fac continuu această activitate pentru că aici este vorba de viteză de reacție la secundă, de îndemânare şi știm cu toții că dacă faci din când în când șoferitul ţi se poate întâmpla ca instinctul să nu-ţi funcționeze”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.Maria Grapini a mai spus că este vorba și despre o problemă de responsabilizare și că ar trebui înaintată responsabilizarea până la firma care organizează excursii, la calitatea şi modul în care se fac școlile şi licențele de transport, precum şi verificarea șoferilor.

„Eu am pledat înainte să se întâmple acest tragic accident să responsabilizăm funcționarii publici, cei care controlează şi avizează, în momentul când dau un aviz să nu-l dea din birou, să verifice calitatea, fie că vorbim de șofer, fie de mijlocul de transport şi cu sancțiuni foarte dure în momentul în care se întâmplă”, a mai precizat ministrul.

Potrivit Mariei Grapini ar trebui ridicată inclusiv licența de transport a unei companii care provoacă accidente de o gravitate foarte de mare.Șoferul care conducea autocarul românesc în momentul producerii accidentului din Muntenegru, era angajat în funcţia de condusător auto la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Serviciul de Logistică.

Deși din punct de vedere legal avea dreptul să își ia un al doilea serviciu, bărbatul nu și-a anunțat superiorii că lucrează ca șoferi pe autobuze turistice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net