Tragedie la Delfinariu. A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate la Constanța

O veste extrem de tristă a venit ieri de la Constanța. Delfinariul din municipiul de la malul mării a anunțat, pe Facebook, că Baby, primul pui de delfin născut în captivitate, a murit. Avea doar 4 luni și cucerise pe toată lumea cu gingășenia sa.

Baby înota alături de mama lui până acum două zile. FOTO: Facebook
Baby înota alături de mama lui până acum două zile. FOTO: Facebook

„Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele „Baby”. Contrar evoluției favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit. Rezultatul examinării anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectării organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața. Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au anunțat specialiștii de la Delfinariu în postarea publicată pe Facebook. Apariția pe lume a lui Baby a fost o surpriză pentru toată lumea.

„Până în data de 8 martie, de dimineață, nimeni n-a știut că Chen-Chen ne va face o surpriză. Noi avem analizele, medicul veterinar le-a citit, ne-am uitat și noi pe ele, dar la delfini nu este ca la doamne. Pur și simplu ne-am trezit cu el în bazin”, a declarat atunci Angelica Curlișcă, șeful secției Delfinariu, pentru Adevărul.

Tatăl micului mamifer era Veterok, un delfin venit din Ucraina, împreună cu alți delfini de la complexul din Harkov. Pentru a-l proteja pe puiuț, delfinariul a fost închis din luna martie până la 16 mai, pentru ca Baby să aibă parte de liniște și să se poată dezvolta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bf5256ef city 60036 172db41f436 jpg
index (2) webp
p 11 Carol al II lea WC jpg
obiective turistice germania webp
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
casa academiei jpeg
shoto stapana motan instagram jpg
Cum sa construiesti o relatie apropiata cu elevii din prima zi de scoala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net