Tragedie la Timișoara! O femeie însărcinată în 7 luni a murit de Covid. Medicii au salvat bebelușul printr-o minune

Ultima actualizare:

    Bebelușul are o evoluție bunăSursa foto: Adevărul
Bebelușul are o evoluție bunăSursa foto: Adevărul

O femeie însărcinată în 7 luni a murit săptămâna trecută la Timișoara infectată cu Covid, însă medicii au reușit să salveze bebelușul. Copilul, o fetiță, este sănătos și evoluează bine, însă nu-și va cunoaște niciodată mama. Tragedia s-a întâmplat săptămâna trecută, iar povestea este emoționantă până la lacrimi.

O tânără de 36 de ani, însărcinată în 7 luni, a ajuns acum trei săptămâni în stare foarte gravă la Maternitatea Bega din Timișoara. Femeia, infectată cu Covid-19, fusese inițial internată la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Însă, când medicii de aici au realizat că nu o pot ajuta, au cerut transferul acesteia sperând că, astfel, îi vor salva viața. 

Însă, după două săptămâni, timp în care femeia a respirat doar cu ajutorul aparatelor, medicii de la Maternitatea Bega au luat, poate, una dintre cele mai grele decizii din cariera lor. Știau că tânăra nu mai are șanse de supraviețuire, așa că au decis să salveze măcar bebelușul. Ei i-au făcut femeii de urgență o operație de cezariană. Fetita nou-născută, de numai 810 grame, a primit astfel o șansă la viață, chiar dacă mama ei nu o va ține niciodată în brațe. Copilașul se află în prezent la incubator și evoluează bine pentru un micut prematur, spun medicii, însă va ramane sub supravegherea lor până va lua îndeajuns în greutate.

Medicul Marius Craina: „I-am făcut cezariană pentru a salva copilul”

„S-a întâmplat săptămâna trecută, din păcate. Din cauza COVID, a făcut o afecțiune pulmonară severă, avea plămânii afectați în proporție de 80 la sută, două săptămâni, pacienta a stat cu plămân artificial. Am fost nevoiți să ii facem cezariana pentru a salva copilul, care avea 27-28 de saptamani. La naștere, copilul avea 810 g. Acum e la noi la maternitate, are o evoluție bună, specifică unui copil prematur”, a declarat pentru Opinia Timișoarei medicul Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara, spital suport COVID. Mama s-a luptat două săptămâni cu boala și a fost supusă unor intervenții chirurgicale, inclusiv la Cardiologie, însă organismul ei nu a rezistat.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net