Traian Băsescu, despre legea Autonomiei Ținutului Secuiesc: ”S-a răsturnat căruța cu oameni politici lași”

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu, revoltat de faptul că legea Autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit în Camera Deputațilorfoto: Inquam Photos
Traian Băsescu, revoltat de faptul că legea Autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit în Camera Deputațilorfoto: Inquam Photos

Traian Băsescu a reacționat dur după ce legea Autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit în Camera Deputaților. Deși propunerea legislativă a fost respinsă, în cele din urmă, în Senat, camerqa decizională, fostul președinte al României crede că am fost cu toții moartorii unui act politic rușinos și că xcei responsabili ar trebui să-și dea demisia.

Fostul președinte Traian Băsescu susține că liderii grupurilor parlamentare au fost avertizați cu privire la apropierea termenului de adoptare tacită, de către deputatul PMP Marius Pașcan.

”Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii!

Nimeni nu-şi asumă nimic!

Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc.

Sunt sigur că legea va fi respinsă la Senat.

Va rămâne însă în istoria Camerei Deputaţilor ruşinea de a fi adoptat o astfel de lege, care pur şi simplu umileşte şi România şi poporul român.

Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020 de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită.

PSD cu cinci oameni în biroul permanent și PNL-ul cu 3 oameni s-au făcut că nu aud mesajul aproape disperat al lui Marius Pașcan.

Iar ce a urmat astăzi arată că politicienii de la vârful partidelor sunt doar niște nulităţi politice, care nu își asumă atitudinea politică groaznică care a prilejuit trecerea legii autonomiei ținutului secuiesc prin Camera Deputaților.

Astăzi, în spațiul public s-a răsturnat căruța cu oameni politici lași, incapabili să își asume propriile fapte.

Ca să spălați rușinea actului politic ruşinos pe care l-ați făcut, voi PSD-iști: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu și voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou.

Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. Glorioşilor!”, a scris fostul președinte pe pagina personală de Facebook

Viorica Dăncilă cere demisia lui Ciolacu ”pentru modul rușinos în care a umilit românii”

Și fostul premier Viorica Dăncilă a cerut demisia președintelui Camerei Deputaților. ”Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara în aceste vremuri grele şi complicate. Îi solicit aşadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul ruşinos în care a umilit românii!”, a scris Dăncilă pe pagina personală de Facebook.

Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc, respinsă în Senat

Adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat acuzaţii extrem de dure la adresa PSD şi a liderului său, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor legea care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Legea a fost respinsă miercuri în Senat, care este Cameră decizională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net